OLW Sourcream & Onion

OLW Sourcream & Onion

Glenns Recension

Här ska vi idag jämföra den kanske mest kända, mest grundläggande av alla Sveriges chipssmaker: sourcream & onion. För detta ändamål kikar vi på de två giganterna Estrella och OLW.

Vi vänder oss nu mot OLW. Självförklarad som Fredagsmysfavoriten; stämmer det är nog svårt att säga men det är ingen frågan om saken att de är populära. Hur jämför då OLWs smak med Estrellas variant?

Den största skillnaden visar sig vara smaken. Detta förvånade mig då jag anser att sourcream & onion är en grundsmak bland snacks. Här trodde jag att alla gjorde smaken i stort sett likadant och så kommer Estrella in med något halvvägs åt Grill-hållet. OLW däremot vet hur sourcream & onion ska smaka, och de sätter smaken stenhårt. Den är rund, bekant och lättäten.

OLWs sourcream & onion smakar exakt hur man förväntar sig att smaken ska smaka. Det tycker jag är ett stort plus eftersom när man handskas med robusta bas-smaker som dessa så bör den ha en stabil grund att stå på. Den ska inte överraska, den ska förstärka förväntningen.

Det OLW dock kan lära sig ifrån Estrella är hur man ger sina chips en högre grad av kvalitet. OLWs chips är fullkomligt dugliga. Lagom räffling och krispighet för dippupptagning. Det är långa vägar bättre än deras katastrofala Lättsaltade chips. Men när OLWs chips är som sämst så känns de lågkvalitativa och nästan mjöliga. De bör ta en lektion från Estrella och sträva efter en bättre chipskvalitet, och inte bara till naturchipssmakerna.

I grund och botten kommer jämförelsen ner till denna skillnad: OLW har en bättre sourcream & onionsmak, Estrella har bättre chipskvalitet. Båda är goda, och beroende på vad man letar efter funkar de ungefär lika bra. Men personligen skulle jag nästan alltid välja OLW till denna smak. Next time, Estrella!

Mitt betyg: 6.1

Kombinera med: Fresh Island funkar säkert fint.

Återköp: Finns oftast godare smaker, men visst!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.