Estrella Sourcream & Onion

Estrella Sourcream & Onion

Glenns Recension

Här ska vi idag jämföra den kanske mest kända, mest grundläggande av alla Sveriges chipssmaker: sourcream & onion. För detta ändamål kikar vi på de två giganterna Estrella och OLW.

Båda chips är lagomt kryddade, vilket i mina ögon betyder att det skulle kunna kryddas på en bra bit till, men det är ingen direkt snålhet i fråga. Det som förvånade mig mest i smakprovet var att Estrella och OLW har rätt olika smaker på sina sourcream & onion.

För mig var det en grundsmak bland snacks som nästan alla märken har någon variant av. Och den som skiljer sig mest från standarden skulle jag säga är Estrella. Tyvärr tycker jag att det här är ett minus jämfört med OLW. Tro mig inte fel; jag älskar experimentation och roliga smakkombinationer, men när jag väl vill ha en basic sourcream & onion ska smaken vara som fastspikad. Jag vet vart jag har den sinnesmässigt och förhoppningsvis kan produkten leverera.

Men detta betyder inte heller att Estrellas smak är dålig. Den väger en bra bit tyngre in på löksidan av smaken. Det är nästan så att jag hade velat klassa den som en egen smak. Släng bort Grill och byt ut med denna, kanske? Estrellas smak har en helt annan karaktär, men är samtidigt god på sitt eget sätt.

Estrellas stora pluspoäng däremot är i chipskvaliteten. Den har en bra räffling och god krispighet och de är tillaggade med skalet kvar, något som verkar vara universellt bland Estrellas produkter. Det ger intrycket och smaken av högre kvalitet, och jag skulle gärna se OLW följa i deras spår.

Mitt betyg: 5.8

Kombinera med: Sourcream & Oniondipp funkar nog, om än en aning enformigt. Fresh Island kan säkert passa också.

Återköp: Tvivelaktigt, men jag skulle inte ha något emot det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.