Rydbergs Cheddardressing

IMG_5585

Dannes Recension

Under uppväxten ansåg jag mig lida av såsbrist. Mina föräldrar är duktiga i köket, inget snack om det saken. Deras repertoar av bra recept är stor, varierad och mångkulturell. Dessutom gillar båda mina päron att laga mat från grunden, något jag upptäckte var ytterst sällsynt bland andra ungar i min ålder. Det finns t.e.x fortfarande inget som ens kommer i närheten av min fars hemgjorda ostkaka.

Något mina föräldrar i stort sett aldrig tillagade var dock sås, och varje gång jag åt hos någon kompis brukade deras föräldrar göra sås till maten. Oftast var det pulversås och maten halvfabrikat som t.e.x falukorv eller färdiggjorda köttbullar – men som ung människa vill man oftast ha det man inte har. Det spelade ingen roll att jag ovetandes var otroligt bortskämd med betydligt mer högkvalitativ mat hemma. jag ville ha den där sunkiga pulversåsen och tveksamma broskköttbullarna.

Såsavsaknaden under uppväxten har gjort mig väldigt såskär som vuxen, och så fort jag började laga egen mat såg jag till att börja prova såser. En sås som hittat en liten nich-plats bland mina recept är den här cheddarsåsen från Rydbergs. Den är en oslagbar kombo till min kebabsallad, och jag misstänker att den skulle funka bra även till nachos.

Smaken då? Industriell som fan. Men liksom santa maria tex mex så är den industriell på ett positivt sätt. Man vet att man äter ren skit full av tillsatser som förmodligen kommer minska ens livslängd med 15 år, men smaken är faktiskt god. Den bästa förklaringen av smaken jag kan komma på är en mild blandning av cheddar och majonnäs.

Mitt betyg: 7.4
Jag äter den i stort sett bara till en rätt. Betyget skulle vara högre om de fick till en mer versatil och genuin smak.

Kombinera med: Västerås kebab. De här två hade definitivt fått matchning på tinder  

Återköp: Japp!

 

Glenns Recension

Det kan vara rejält svårt att hitta en bra ostsås. Rydbergs cheddardressing har en okej konsistens, men jag är inte såld på smaken. Den är precis som brorsan säger otroligt industriell, men för mig är det inte nödvändigt något positivt i detta fall. Smaken är lite burkig; den påminner om falsk ost, den typen av ost som egentligen inte får kallas ost, som man vanligtvis hittar i amerikanska butiker och är massproducerad till individuella skivor.

Visst kan den typen av ‘ost’ ha sin charm, men det ska vara till rätt maträtt och finnas i rätt form. En enstaka skiva på en hamburgare, till exempel. Men cheddardressingen har inte rätt användningsområde för att klara sig på en så lågkvalitativ smak. Man tröttnar för snabbt på den och i värsta fall krockar den med andra smaker.

Trots allt detta är cheddardressingen inte den sämsta ostsåsen i butikerna. Det finns blaskiga och trista såser som platsar långt under Rydbergs, men det finns även godare. Rydbergs hamnar någonstans i mitten. Det är inte så ofta jag köper ostsåser men gör jag det skulle det kräva ett starkt sug på ostsås och ont om alternativ för att jag kör på Rydbergs.

Mitt Betyg: 4.8

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.