OLW Naturchips Knipplök & Svartpeppar

IMG_5593

Dannes Recension

“Bra inledning, sen dyker smaken som titanic”

Nu är OLW i farten igen. En nyare smak bland hyllorna, och när självaste chipsdiktato.. oj förlåt; chipskungen t.o.m ger dem 4/5 med citatet  “välkryddade” – ja då är det dags för Snackbros att schemalägga en provsmakning.

Välkryddade alltså.. Iaf om man går efter Chipskungens recension. Frågan är då OLW äntligen insett att vi konsumenter är urlessa på att deras chips knappt smakar något? Eller har dem bitigt sig fast för hårt i sin gamla homeopatiska praxis om maximal smakutspädning, vilken man verkar dela med Estrella i sitt lilla smygoligopol över den Svenska chipsmarknaden?

Första tuggan ger en oväntat skarp smak av peppar och lök. Min spontana reaktion är: Inte illa! Och sedan störtdyker smaken som titanic vs. isberget. Efter de första inledande tuggorna så verkar smakens styrka och komplexitet halveras för varje tugga, och sen dröjer det inte länge förrän man sitter där med svarte petter i munnen. Synd, OLW. Försmaken är ganska god, men den lyckas inte bära upp sig själv och utvecklas på resan genom munnen från första crunch till svalg. Smaken dör av för tidigt och tyvärr finns ingen njutningsbar eftersmak att luta sig tillbaks mot.

En positiv notis kan jag dock tillägna chipskvaliteten. Den är knaprig, och snäppet högre än deras standardsortiment (vilket dock är ett riktigt lågvattenmärke av kvalitet, ifall du frågar mig).

Mitt betyg: 5.1
Tack vare chipskvaliteten och den starka försmaken lyckas betyget nätt och jämt passera medelmåtta-sträcket.

Återköp: Nej. 

 

Glenns Recension

Denna nya smak från OLWs Naturchips är inte helt fel. Chipsen har som de andra Naturchipsen en tyngre knaprighet och är av bra kvalitet. Smaken är god den med, men jag delar uppfattning med min bror.

Han påstår att chipsens smak sjunker för snabbt. Jag tycker tvärt om. De har en ganska skarp inledning men är över lag ganska milda till en början. Jag skulle nästan säga att de behöver mer krydda men efter en hel påse bygger pepparn och löksmaken upp och blir nästan för stark.

Så för mig är det tvärt om, chipsen har en alldeles lagom mängd krydda. Den är syrlig och pepprig och känns frisk och naturnära, säkert något de vill åstadkomma med naturchipsen. Men jag skulle heller inte säga att smaken är någon vidare favorit för det finns gott om godare chipssmaker.

Dom är dugliga för sin smakkategori men jag skulle hellre köpa annat.

Mitt betyg: 5.4

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.