Coop Chilinötter

Coop Chilinötter

Glenns Recension

Här kommer vi till en gammal klassiker. Chilinötter kan vara satans goda och slår de rätt balans mellan god smak och hetta så kommer man långt på dem. Och inte bara som snacks givetvis! Jag har länge använt chilinötter till matlagning, som topping till sallad eller pizza eller inbakat i någon gratäng; fantasin sätter gränserna.

Och jag skulle vilja påstå att Coops Chilinötter är de godaste på marknaden. OLWs är okej men når inte ett så högt betyg som Coops, och kikar man på hyllan med naturgodis i lösvikt, ja… De går absolut att äta, men de är alldeles för snålt kryddade, den saken är klar.

Coops däremot har massor med krydda, och den har hittat en mycket fin balans mellan den goda smaken och den starka hettan. Hetta ska inte vara hetta för hettans skull. Man kan faktiskt skruva upp elden rätt rejält men då måste produkten samtidigt vara god nog för att göra sig förtjänt utav det; den måste kunna tygla sig själv och brottas med den pikanta kryddningen.

Och det är just det jag anser att Coops Chilinötter klarar av. Detta är min go-to när det kommer till chilinötter och kombon av crunchy jordnöt och spicy krydda kommer förhoppningsvis finnas kvar så länge jag vill ha den. Men jag har dock spanat att Estrella precis kommit ut med egna chilinötter… Jag kanske får ta en provsmakning innan jag propert krönter Coop till chilinötternas konung.

Mitt Betyg: 8.5

Återköp: Helt klart ja!

glennfav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.