Santa Maria Jalapeño Topping

IMG_5588

Dannes Recension

Efter brorsans lovordande betyg på Santa Marias Siracha Mayo så var jag sugen på att se ifall de kunde hålla flaggan i topp även för deras jalapeno toppingsås.

Tyvärr kan jag något besviken konstatera att flaggstången slaknat något. Förpackningen beskriver smaken som “creamy and spicy”, men här tycker jag att man tagit lite av en kallsup. Var skulle det smaka creamy? Tvärtom tycker jag smaken är ganska urvattnad. Man känner den syrliga hettan från jalapenon, men det finns ingen len gräddighet där för att kontra. Vad man istället kan känna är en klen smak av tomatpurékaraktär.

Jag skulle inte beskriva den som äcklig, men lite besviken blir man ju av den missvissande texten på förpackningen. Å andra sidan innebär avsaknaden av gräddighet att produkten håller lägre fetthalt. Runt 20% ligger den på, till skillnad från en majonnäsbaserad sås som förmodligen skulle hamna runt 60% fett. Detta kan vara en god nyhet för den fitnessintresserade som vill ha en lite starkare god sås utan att behöva begränsa sig till en tesked innan dagens kalorinivå är sprängd.

Mitt betyg: 5.1
Lite felaktigt insåld. Om det är en hund, sälj den då inte med rubriken katt. 

Kombinera med: Lite fetare kött, eller kanske falafel

Återköp: Inget planerat.

 

Glenns Recension

Jag anser att det finns godare chilismaker än jalapeno, för den är ofta alldeles för syrlig och spetsig i smaken. Vinägrig burkmat, ofta likt en blaskig paprika som får en att hosta. Nej tack, säger jag vanligtvis. Däremot tycker jag att just denna sås inte har flera av de sämre kvaliteterna av jalapeno, så den är bättre än förväntan.

Konsistensen är lite skum men inget negativt tycker jag. Den är definitivt creamy, om man nu menar len och krämig och inte gräddig, men på något sätt lyckas den också vara blaskig. Den är lite oplacerbar men överlag ligger den snäppet över förväntan och över jalapenokonkurrenterna.

Tyvärr innebär det dock inte att jag blir särskilt sugen på att köpa den igen för det finns trots allt bättre och godare såser, men i sin kategori så är den helt okej.

Mitt Betyg: 5.3

Återköp: Nej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.