Fazer Tyrkisk Peber

IMG_5598

Dannes Recension

“En förelämpning mot choklad”

Känsliga PK-läsare och konsumenter varnas: Inte enbart genom den gul-svarta varnings-tejpen på den farliga förpackningens högra sida. Jag gör den här recensionen som redan partisk. Jag tillhör nämligen de som tycker att tyrkisk peber är groteskt äckligt. Hur man kan få för sig att förstöra god choklad genom att blanda i sån skit övergår mitt förstånd, but you asked for a review and you’re gonna get it.

Det här är förmodligen Fazers svar mot Marabous crossover med lakrits. Ingen av dem är något jag själv någonsin skulle överväga att äta frivilligt, och definitivt inte betala för. I min uppfattning hör tyrkisk peber hemma som utfyllnadsmaterial för att dryga ut asfalt, eller möjligtvis betong. Den intressanta frågan är snarare ifall Fazers choklad är god nog att rädda produkten till kategorin ätbar, trots förgiftningen av lakrits?

Svaret är nej. Ifall du är en av dem vars smaklökar är muterade nog att tolerera tyrkisk peber så kan det här vara något för dig. För oss som istället påverkas av ämnet som stålmannen påverkas av kryptonit så ger jag rådet att ta en omväg i butiken så att dina ögon inte riskerar att skadas genom att se produkten.

Man kan lugnt konstatera att Fazer inte gör många mål i snacksmatchen just nu. Tvärtom så håller man på att förlora big time. Fiaskot med den vidriga Geisha-“glassen”   totalsänkte bilden av företaget i mina (och säkert många andras) ögon, och nu är man alltså i full färd med att förstöra choklad på det här sättet. Hur tänker man där egentligen? En sak är säker – vill man tillbaks in i matchen och vinna kundernas förtroende igen krävs det radikala förändringar. Sparka ett par produktchefer och ta in kompetent personal. Jag skulle kunna tänka mig erbjuda mina tjänser som konsult. Jag är inte billig, men jag kan garantera att jag kommer leverera dekadenta snacksprodukter like the world has never seen… Call me.

Mitt betyg: 1.5
Spottade ut sörjan i papperskorgen efter tre tuggor.

Kombinera med: En injektion av valri substans som temporärt söver smaklökarna, ifall du skulle tvingas äta den

Återköp: Skulle hellre äta en uteliggares friterade skosula

 

Glenns Recension

Jag kan förstå att folk inte gillar den här kombinationen, men jag skiljer mig här ganska rejält från min brors åsikt. Jag har absolut ingenting emot kombon av lakrits och choklad! Lakrits har sett en riktig revansch på senare år då det har hamnat i en rad olika spännande smakkombinationer. (Och jag skulle inte påstå att Marabou var först med idén). Hallon och lakrits, choklad och lakrits är väl de två vanligaste, men framförallt naturgodistillverkarna har pushat experimentet! Där hittar man alla möjliga lakritskombos, som lime, kardemumma, blåbär, you name it.

Jag gillar både lakrits och choklad och har i tidigare produkter uppskattat sammansmällningen. Så passar Tyrkisk Peber in i Fazers choklad? Ja, det tycker jag nog. Chokladen är redan bättre än Marabous mjölkchoklad, men Tyrkisk Peber är ingen gammal favorit. Jag tycker produkten är helt okej och kombinationen fungerar, men ration av lakrits till choklad är lite skev.

Lakritsen är en aning för dominant för att den skulle platsa bland de bättre lakrits och chokladprodukterna i butiken, men skruva ner den lite så köper jag den gärna igen.

Mitt betyg: 5.7

Återköp: Nja, det finns bättre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.