Delicato Banan & Chokladkaka

Delicato Banan & Chokladkaka

Glenns Recension

Detta lilla unika fynd hittade jag nyligen och som ett fan av banansmakande gottigheter så behövde jag prova dem omedelbart. Det visade sig vara ett klokt beslut för dessa bakelser är suveräna!

Delicato förespråkar på förpackningen att dom ska ha en ‘bra smetig känsla’. Nästan sensuellt beskrivet men det har de gjort sig förtjänta till för beskrivningen stämmer helt och hållet. Kakorna är inplastade för att hålla sig mjuka. De är inte det minsta torra vilket är till stor fördel när det just gäller banankaka.

Dessa kakor påminner enormt mycket om banan & chokladkakan min mamma brukade göra. De är minst lika saftiga och nästan lika smakrika. Men det som verkligen pushar bakelserna ett steg längre är täcket av banansmakande topping. Det ger en extra dimension av smak, sötma och konsistens som dessa kakor verkligen tjänar på.

Jag har räknat Delicatos Banan & Chokladkaka som en instant favorite. Det här är bland den bästa typen bakelser för min personliga smak. Det tråkiga är att jag inte alls minns vart jag köpte dem och jag har inte hittat dem sedan dess. Göm er inte för mig, bakelser, så köper jag er igen! Bra jobbat från Delicato, sånt här vill jag se mer av!

Mitt Betyg: 9.0

Återköp: Så länge jag kan hitta dem igen, då är det ett säkert val!

glennfav

Dannes Recension

OK, not so fast there buddy. Innan vi blåser upp Delicatos hybris för mycket ska vi nog ta och låta de kladdiga bakverkens gudfader (jag alltså) göra en mer expertinriktad analys av hur pass väl det där påståendet på förpackningen verkligen stämmer.

“Bra smetig känsla” alltså? Nja, är det mer nyanserade svaret. Smetigheten ligger absolut inte på kladdkakenivå, men snäppet över sockerkakenivå. Den är nästan lika smetig i konsistensen som en mazarin. Nu snackar jag bara om själva kakdelen här, och tar inte banantäcket i beaktande. Tar man en tugga som även innehåller banantäcket så blir upplevelsen något saftigare. Jag skulle säga att saftigheten i bakelsen är ‘OK’ – men inte hög nog för att skryta över på förpackningen.

Men är bakelsen god? Definitivt! Man kan lätt smeka ner en sån här förpackning med en liter mjölk vid sidan – kanske även passar till pucko? Banan och choklad är ju en legendarisk kombination som uppfanns av de grekiska gudarna.

Mitt betyg: 7.5
Halvvägs till silver. Den där smetigheten får nog vridas upp ännu mer ifall jag ska dela ut mer poäng. Det finns många sätt att förbättra bakelsen; kanske lägga in något i smeten som ger lite mer dimension till mouthfeel? T.ex hackade dadlar och chokladbitar.. Thank me later, Delicato.

Kombinera med: Mjölk, såklart

 

Samlat betyg:

brons

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.