ICA Bageri Vitchokladcookie

IMG_5574

Dannes Recension

ICA Kvantum här i Umeå har ett inhemskt bageri som lyckats med konststycket att producera näst intil äkta amerikanska chocolate chip cookies, vilket genererade ett guldbetyg på min smakskala. Lyckas deras vitchokladcookie komma nära?

För den som gillar mjuka och hyfsat stora kakor av superb kvalitet och dekadent smak så har jag goda nyheter. Inte bara lyckas deras vitchokladcookie närma sig chokladcookien – den går faktiskt om den!

Det här är kakor när det är som allra bäst. Allt sitter som det ska, speciellt smaken och konsistensen. Den mörka degen är en perfekt kontrast till de ljusa bitarna av choklad. De är så goda att jag hade kunnat tänka använda bakplåtspappret från dem som bäddlakan i min säng. Om chefen på ICA läser detta så har jag ett tips: Ge bagaren dubblad löneförhöjning, Lamborghini som tjänstebil och livstids medlemsskap på brazzers. Gör vad som krävs för att behålla den här kompetensen! Om det inte funkar så föreslår jag att kedja fast honom vid bageristationen med en tjock pansarlänk runt fotleden.

Mitt betyg:  9.8
Smakar som om de vore bakade av guds egen hand.

Kombinera med: Iskall mjölk, givetvis. Inget urvattnat lättmjölk här inte. Minst 3%.

Återköp: Ja, definitivt.

dannfav

Glenns Recension

Det är inte varje dag jag köper kakor men jag måste instämma med brorsan, dessa kakor från ICA är satans goda. Kontrasten gör mycket för denna kaka. Likaså i färg som i smak så kontrasterar den mörka chokladiga degen med de vita småbitarna vit choklad. Jag gillar starkt vit choklad och de har verkligen inte snålat med bitarna, vilket är bra för kombinationen utgör den bästa biten av kakan.

Hade kakan varit utan vit chokladen hade den inte alls varit lika lyckad. Den andra starka punkten för kakorna är att konsistensen är så mjuk. Visst är de från deras egna bagerier, men man märker verkligen skillnaden mellan dessa färskbakade kakor och de torra man köper i kakhyllan.

Stora mjuka kakor med en utmärkt smakkombination, och må jag nämna, utan att bli för dominanta i chokladsmaken. De passar som hand i handsken med mjölk, kakornas legendariske partner. De smakar hemgjorda, på det absolut bästa sättet. Vill jag ha kakor så är det dessa som gäller.

Mitt betyg: 9.4

Återköp: Gärna!

En av Glenns personliga favoriter

Samlat betyg:

guld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.