Bärry Rabarber Vanilj

Bärry Rabarber Vanilj

Glenns Recension

Bärry har länge hållt standarden av intensiva smaker och högkvalitativa råvaror i sina yoghurtmellanmål. Det fortsätter även här i den nyaste (?) tillkomna smaken. Nu har de nämligen gjort en med rabarber och vanilj.

Konceptet är densamma; yoghurten sitter på toppen i burken och sylten är samlad ner i botten. Man får välja själv om man vill ta det separat eller blanda ihop allt till en smarrig röra. Yoghurten är oförändrad från deras andra smaker. Den är mycket syrlig, nästan så att den smyger in på fil, och den syrligheten kontrasterar utmärkt med sylten i botten.

Sylten den här gången är av rabarber med inslag av vanilj. Riktiga bitar rabarber är det gjort av; de fegar inte ur med smaktillsatser här inte. Allt är gott och allt är fröjd och jag har inga större problem med den här smaken. Skulle man jämföra den med deras andra smaker så är dock Rabarber Vanilj den svagaste.

Jag tror en del av det kommer ner till konsistensen. Rabarbern har en annorlunda mouthfeel som inte är riktigt så smooth som de andra. Den är lite trådig eller fiberaktig till texturen vilket förstås skyltar om trovärdiga råvaror men jämfört med de andra smakerna så lever den inte riktigt upp till samma nivå.

Men den är som sagt fortfarande god, och större fans av rabarber kommer säkert uppskatta den.

Mitt Betyg: 6.8

Återköp: Tvivelaktigt när det finns bättre smaker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.