Svenska LantChips Gräddfil

IMG_5600

Dannes Recension

Jag har nog aldrig blivit så chockad av en svensk chipssmak som i fallet med LantChips Gräddfil. Om man ser till själva smaken, gräddfil, ingjuter det inte direkt stora mått av hopp. Snarare tvärtom. Smaken gräddfil formligen skriker skam och medelmåttighet –  den ultimata jante-smaken där det är dödssynd att sticka ut och ge konsumenten en äkta upplevelse.

Men här trotsar alltså Svenska LantChips förväntningarna på ett mycket positivt sätt! Vid första tuggen hoppar smaken fram direkt och ger dig en riktig långtradarkyss följt av en rapp stenhård örfil. Det händer något! Den är intensiv, påtaglig och tar direkt kontroll över munnen, till skillnad från fiaskot med deras lättsaltade där forskare vid Chalmers inte ens lyckades hitta spår av smak då chipsen undersöktes av elektronmikroskop.

LantChips gräddfil är en helt oanad uppstickare som nästan klarar av att gå upp i den smakmässiga ringen för att utmana kungarna Doritos eller Double dutch. Det är bara att buga och bocka. Vill man ha en typisk svennesmak som faktiskt kan leverera lite tryck, då rekommenderar jag en påste gräddfil från LantChips. Men undvik deras lättsaltade, vad du än gör.

Mitt betyg: 7.8

Återköp: Lite då och då. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.