O’hoj Kolasås

O'hoj Kolasås

Glenns Recension

Köpte denna kolasås i samband med en glass. Den är segflytande, söt, och det smakar kola. Det finns inte så mycket mer att säga om den egentligen. Det finns gott om sås i förpackningen för att räcka länge, vilket förstås är ett plus.

Det är en standard kolasås precis som man vill ha det, nothing more, nothing less. Och är det det O’hoj har hoppats uppnå så får jag inte annat än säga bra jobbat; den är god!

Mitt Betyg: 6.0

Återköp: Sällan jag köper extra såser till glass, men skulle jag vilja ha en kolasmakande så fungerar O’hojs utmärkt.

Dannes Recension

Det finns förvånansvärt få kolasåser på de Svenska hyllorna. I vissa fall är O’hoj den enda, och man kan ju undra ifall inte O’hoj har roffat åt sig ett monopol på kolasåsmarknaden? O’hoj ägs av GB Glace, ett företag som tillverkar den luftinblåsta glass-liknande industriella smeten Big Pack. Och GB Glace ägs i sin tur av det enorma livsmedelskonglomeratet Unilever. Så inte så konstigt att deras VD förmodligen köpt upp alla konkurrerande kolasåser – det är nog bara lördagsgodispengar för honom. Tragiskt nog äger de även Ben & Jerry’s, så jag själv har onekligen gjort mina bidrag till att öka tjockleken på hans plånbok.

Tillbaks till produkten. Precis som brorsan säger, gör den jobbet adekvat. Det är en rakt igenom industriellt massproducerad produkt, inget snack om den saken. Men är den äcklig? Absolut inte.

Med det sagt kan jag konstatera att den också skulle kunna göras mycket godare. Smaken skulle kunna bli mycket mer genuin, de skulle kunna släppa small batch editions med lite högre pris gjorda av mycket bättre råvaror, den skulle kunna vara lite mer fudge-ig och seg, och kanske t.o.m ha små bitar av äkta kolaknäck i. Fantasin flödar.

Mitt betyg: 6.5

Återköp: Ja, vill man ha en godare tvingas man nog laga sin egen eftersom det knappt finns andra att köpa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.