Ben & Jerry’s Spice & All Things N’ice

IMG_5595

Dannes Recension

När världens bästa kommerciella glassmärke släpper ny smak vet alla äkta snackskonnässörer att det är läge att sjukanmäla sig från jobbet och förbereda en avsmakning. Och när smaken dessutom råkar vara pepparkaka? Ja då kan man fundera på att lämna in sin avskedsansökan direkt och bunkra upp för ett par månaders svullande.

Fenomenet ny B&J-smak i Sverige inträffar ca två gånger per år, vilket är allt för sällan.  Det var definitivt på tiden att de fick tummen ur, för nu har vi för länge sedan hunnit tröttna på birthday cake (en snäppet-bättre-än-medioker smak som dök upp för mer än 8 månader sedan).

Vad kan man säga om deras nya alster? Glassen är i smak av caramel, med bitar av pepparkaka och choklad. You had me at pepparkaka.. Det är definitivt en personlig favoritsmak – jag är inte speciellt förtjust i själva kakorna (eftersom de är hårda och jag föredrar mjuka kakor), men själva smaken av pepparkaka går verkligen hem hos mina lökar. Varje år ser jag fram emot att pågen släpper sina pepparkaksgifflar runt juletid, och ifall någon tjej skulle baka mig en kladdkaka av pepparkakssmak skulle det nästan innebära ett automatiskt frieri i svar.

Glassen smakar inte så mycket caramel som jag först trodde, men man känner definitivt hinten. Vad som står ut ännu mer är en djupt gräddig ton som passa de mjuka pepparkaksbitarna och chokladen utmärkt. Hatten av till B&J, samma dag som jag tänkte gå in på deras svenska facebooksida och beklaga mig över bristen på ny smak så dyker alltså en upp. Det är tankeläsning på hög nivå det.

Den nya smaken konkurrerar definitivt med deras cinnamon buns, det finns många likheter där i form av mouthfeel. Vad som i mina ögon får spice & all things n’ice att enkelt spöa Cinnabon buns är dock två faktorer:
1. Cinnabon buns är betydligt sötare, på kanten till alldeles för söt.
2. Spice & all things n’ice har ytterligare ett element i smeten vilket ger smaken mer dimension. Dessutom föredrar jag starkt pepparkaksdeg framför kanelbulledeg, så visst mått av individuell preferens spelar onekligen med.

Mitt betyg: 8.9
Hittills bara en avsmakning, men den nosar på guldgräns. Definitivt en av deras bästa!

Kombinera med: Kan nog påstå att nästan vilket fikabröd eller bakverk som helst skulle passa bra. Frödinge äppelkaka kanske?

Återköp: Utan tvekan. Ifall den håller för att bli en favorit återstår att se.

 

Glenns Recension

Ben & Jerry’s nya smak Spice & All Things N’ice är precis som min bror säger rätt lik Cinnamon Buns i karaktär, men tvärt om från hans mening tycker jag att Cinnamon Buns enkelt spöar den nytillkomne smaken.

Den milt smakande karamellglassen har goda bitar av pepparkaksdeg, och små bitar choklad. Chokladbitarna är för mig helt överflödiga. De tillför inget speciellt till smaken och är väldigt trista, bara små små rutor plain mörk choklad. För ett högre betyg skulle jag gärna se Ben & Jerry’s brownies man hittar i exempelvis deras mintglass! Den är suverän och mycket godare än dessa tråkiga små chokladbitar.

Pepparkaksdegen är god men min personliga smak tycker mer om sötman och kanelbulledegen i Cinnamon Buns. Den håller mitt intresse mycket längre och jag kände att jag tröttnade på Spice & All Things N’ice för snabbt.

Smaken duger, men det finns utan tvekan bättre alternativ.

Mitt Betyg: 7.0

Återköp: Tvivelaktigt.

Samlat betyg:

brons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.