Västerås Kebab Grillad Kebab

IMG_5581

Dannes Recension

En återkommande favorit i köket hemma är Västerås Kebab som levererar den i behändiga 1-kilosförpackningar till frysdisken butiker med vett nog att köpa in den.

Finns det nånting värre än när man beställer en kebabpizza, för att upptäcka att köttet t.e.x är skivad fläskkarré? Man vill ju ha det där fettdrypande döner-köttet i en massiv klump som roteras på en pinne runt en stående grill och skalas av med hjälp av en elektrisk hårtrimmer.

Det är PRECIS vad förpackningen från Västerås Kebab innehåller. Inget finförnämnt nobelmiddagskött här inte. Det är the real deal, sånt där gott förortskött med oklart ursprung men underbar smak. Tursamt nog är det oftast vad som serveras på ett lokalt sunkigt pizzahak när man beställer kebab.

Kebaben från Västerås Kebab har rätt kryddning och en mild sötma. Den passar perfekt i lättlagade rätter som kebabsallad – en personlig favorit som jag bemästrat under årens lopp. Mitt råd är att värma den på en bakplåt under ugnens grillfunktion på lite högre temperatur. Med rätt timing kan man då få till en lite halvkrispigt grillad yta som förhöjer upplevelsen och smaken ännu mer!

Vad ska man ha till? Ett tungt täcke av sås såklart. Mina bästa kandidater är Rydbergs Cheddardressing, eller vitlökssås.

Mitt betyg: 9.3
Man vet vad man får och den har aldrig besvikit mig.

Återköp: Går solen upp på morgonen?

dannfav

Glenns Recension

Jag är verkligen ingen expert när det kommer till kebab, men jag håller med om allt min bror säger. Detta kebabkött är en mycket vanlig tillkomst till vårt kök och den besviker aldrig. Vill jag ha kebabkött så är det ett säkert kort.

Kebabköttet har en god rundad smak, är lagomt flott och blir underbart krispig i ugnen, gott nog att bara äta från ugnsplåten. Jag vet inte vilken magi familjen Yesilbag på Västerås Kebab trollar med i köket, men det blir lyckat varje gång.

Den här kebaben är min guldstandard när det kommer till kebab, och den förtjänar inget mindre än ett guldbetyg.

Mitt Betyg: 9.0

Återköp: Ja!

glennfav

Samlat betyg:

guld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.