Eriks Mango-Chilisås

IMG_5584

Dannes recension

Wow. Det är det första intrycket jag får. Inte nödvändigt positivt dock.. Jag syftar på hur tagen på sängen jag blir av smaken. Den vägrar finna sig till ro i munnen utan studsar runt som pingisboll. Smaken är komplex, oväntad, och växlar karaktär så att jag inte riktigt kan placera den.

Jag får hintar av chili, citron och saffran, för att slutligen landa i salubrin. Ja du läste rätt. Den smaken har etsat sig fast mycket starkt i mitt minne sedan jag fick en salubrinsalva mot insektsbett som barn. Det är en väldigt speciell smakprofil som jag nog aldrig kommer glömma, och jag är inte speciellt förtjust i den.

Jag måste ge beröm till Erik för att våga sig ut på smala linan med en såhär annorlunda sås. Den passar garanterat inte alla, men kan säkert gå hem hos någon vilsen själ som bara älskar saffran och insektssalva.

För min egen del är den lite för spretig. Jag lyckas inte riktigt sätta fingret på smaken helt och hållet. Smakprofilen känns lika utbredd som om man hade kastat en vattenballong mot en piltavla full av smaker. Jag kan se en mental bild av hur det har gått till när den gode Lallerstedt stått i kemilabbet på bakgården, naken enbart iförd labbrock, och experimenterat fram denna. Han har just svept en flaska billig cognac, och nu har han ögonbindel på sig medan han plockar smaker och lägger i en gryta. När den oranga röken lagt sig, är produkten klar. Produktens namn? Eriks Mango-Chilisås.

Mitt betyg: 4.1

Kombinera med: Tufft val. Vildsvin kanske? 

Återköp: Nope.

 

Glenns Recension

Jag vet inte vad det är för konstiga associationer min bror har fått men jag har absolut inget emot den här såsen. Den är inte heller någon klockren gudasås men den duger till det den är gjord till. Den är onekligen väldigt industriell i både smak och konsistens, men både hetta och sötma kan smakas och det är det man är ute efter.

Eriks såser är inte alltid ett säkert kort men den här såsen har jag köpt flera gånger och är aldrig missnöjd. Vad man kan använda den till på snacks är kanske en svårare fråga, då den lär vara svårpassande till pizza. Det jag har använt den till tidigare är till sallad; vanlig matlagning med andra ord, men det är inte det vi fokuserar på här.

Vill man ha någon starkare sås finns det mängder av chilibeor man snarare skulle välja över denna, om det nu är till pizza eller kebab. Men helt okej i slutändan ändå!

Mitt Betyg: 6.0

Återköp: Inte till snackskväll, men visst!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.