Doritos Sour Cream Flavour

IMG_5579

Dannes Recension

“Till Estrella & OLW: watch and learn”

Behold the master. Tacka vet jag Doritos, äntligen nån som förstår att chips faktiskt ska smaka som det står på påsen. Till skillnad mot de svenska chipstillverkarna som tävlar i en tragisk homeopatisk praxis om maximal smakutspädning där man knappt kan känna en mikroskopisk antydning till påsens påstådda smak, så kliver Doritos in på banan och visar var skåpet ska stå.

Till och med i en så mesig kategori som sour cream lyckas man få chipsen att smaka välkryddade, nog mycket, och dessutom sätta balans och proportionerna rätt i själva smakblandningen. Hatten av! Låt amatörerna simma kvar där nere i snålvattnet och tävla om vem som kan smaka minst, här spelar kungen i sin egen liga långt högre upp. Doritos visar att det GÅR att få en traditionellt mild smak att smaka ordentligt.

Det negativa då? Av erfarenhet tycker jag att Doritos sour cream uppvisat en ganska ojämn kvalitet. Det kan skilja sig markant hur bra de är, inte bara från påse till påse, utan även från chips till chips. Det är synd, eftersom man verkligen vill få den där guldpåsen där allt sitter stadigt upp i mumindalen som en stingtrosa på Nicki Minaj. Det är dock lite som att köpa grisen i säcken.

Mitt betyg: 8.6
För guldnivå får de nog ta och jämna ut kvaliteten mer.

Kombinera med: Ranch dipp

Återköp: Ganska sällan, men nästan varje gång blir jag förvånad över hur goda de är

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.