Ben & Jerry’s Birthday Cake

Ben & Jerry's Birthday Cake.JPG

Glenns Recension

Birthday Cake verkar vara Ben & Jerry’s nyaste lansering i Sverige och vid första anblick kan man kanske tro att de enbart försöker efterlikna tårta genom att slänga i ett par smaktillsatser och nöjer sig med det. Men så är inte fallet! Ben & Jerry’s har smusslat ner riktiga tårtbitar i glassen. Här rör det sig inte om några halvkliv utan ger de sig på en smak ja då tusan ska det vara äkta.

Det är ju det vi alla gillar med B&J också; att de använder högkvalitativa ingredienser och packar sin glass så kompakt med godsaker att en enda burk blir tyngre än två från konkurrenterna. Då bör man fråga sig: som en som faller fast in på tårtsidan av Cake vs Pie-debatten, hur blir B&Js Birthday Cake i praktiken?

Jodå, den går utmärkt. Detta är nog det närmsta man kan komma till riktig tårta utan att vara det. Fast den är ju i stort sett en riktig tårta ändå, bara frusen! Nåväl. Att jag sagt så mycket gott om B&J bådar gott för märket, men jag måste påstå att det finns garanterat godare smaker än Birthday Cake att plocka upp om man vill ha glass.

Birthday Cake är en lyckad smak, men det är sällan jag skulle köpa den jäntemot B&Js andra hedonistiska smaker. Och vill jag verkligen ha tårta, då köper jag snarare en riktig tårta. Men som experiment och för variation finns B&J Birthday Cake och den lär inte besvika.

Mitt Betyg: 7.0

Återköp: Ja, om variation är fokuset.

Dannes Recension

Jag säger det direkt: Jag är ingen tårtkille. Jag föredrar definitivt pajer och kladdiga dekadenta bakverk som brownies framför torra sockriga tårtor. Med det sagt så ska jag ändå försöka recensera glassen ur ett objektivt vetenskapligt perspektiv, som den blivande civilingenjör jag är.

Man kan ju börja direkt med smaken. Smakar det riktig tårta eller har de myglat med aromämnen och tillsatser? Nejdå. B&J håller sig trogna och visst är det riktig tårta i. Smaken tycks vara en komfortabel blandning av vaniljsockerkaka med hint av hallon. Inte illa om man är smakmässigt lagd åt tårtor av princessliknande natur.

Tårtsmaken passar väldigt väl ihop med glass, och till skillnad från brorsan så skulle jag mycket hellre äta den här glassen än en bit vanlig torr tårta. 1 plus 1 är ju mer än bara 1 liksom.. Den är väldigt lättäten och innan man vet ordet av är burken slut. För min egen del är smaken kanske lite väl söt, och ärligt talat lite tråkig. Inte min stil bara. Men visst är den god! Inte god nog för att jag ska ge den brons, dock.

Är det inte dags att släppa nån ny smak nu B&J? Den har ju funnits här nu 8 månader. Kom igen, jag vet att ni har så mycket bättre smaker där borta i USA som bara väntar på att få komma hit och bli uppätna.

Mitt betyg: 6.2

Återköp: Ska inte utesluta det, men det finns ju definitivt bättre alternativ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.