Svenska Lantchips Lättsaltade

IMG_5591

Dannes Recension

Återigen envisas tillverkarna med att tävla i oinspirerande smaker med enbart salt som krydda. Och givetvis är det då vår PLIKT som konsumenter och snackskonnässörer att smaka dem för att dela ut ett hårt rapp med bältet över deras degiga blottade skinkor.

Hur väl står sig Svenska Lantchips i Tryggve Tryggsson-kategorin lättsaltat? Lyckas de upprepa den totalt oanade smakexplosionen som de bombade oss med i de små påsarna med gräddfilssmak?

Tyvärr inte. Här är falled diametralt motsatt. Deras lättsaltade chips har verkligen NOLL smak av kryddan salt. De är så snålt saltade att t.o.m the low of the low, OLW lättsaldade, framstår som starka.

Vad håller ni på med, Svenska Lantchips? Det här är en ren skam för Sverige. Ta er i kragen nu och skärp till er. Visserligen är kvaliteten på chipsen bättre än OLW lättsaltade, men smaken är lika bortblåst som en nobelpristagare på STHLM fashion week.

Needless to say, det bästa vore om kategorin lättsaltat försvann helt och hållet, men vissa saker kan man inte styra över. Eller kan man? Jag uppmanar Sveriges befolkning till en BOJKOTT av lättsaltade chips. Let’s get rid of this shit, or die tryin’ (för att citera 50 cent).

Mitt betyg: 0.9
Man blir förolämpad bara genom att smaka.

Återköp: Skulle hellre skänka 10 000 kr till IS

 

Glenns Recension

Nu tycker jag att min käre bror överdriver lite. Chipsen har verkligen noll smak av salt, vilket från ett så annars välrepresenterat chipsmärke som Svenska Lantchips är helt ofattbart, men de sjunker verkligen inte under OLW’s Lättsaltade i betyg.

Det måste ju finnas någon plats i betygsystemet åt de hiskeligt äckliga produkterna! Den enda synden man hittar här är en kronisk uttråknad, en öken av fattig smak. Man tycker sig skymta ett saltkorn i horizonten men tyvärr; det var endast en hägring.

Det chipsen faktiskt gör någorlunda bra är att ha en okej kvalitet på sina potatischips. De är redan där en bra bit över OLWs sorgliga insats, men snälla, vem vill äta icke smaksatta skivor rostad potatis? Det är ju som en halv produkt.

Kila tillbaks till labbet, Svenska Lantchips, och uppfinn en lättsaltade som faktiskt håller måttet jämfört med era andra smaker.

Mitt Betyg: 3.0

Kombinera med: En annan påse godare chips så bildas det åtminstone en till hälften trevlig upplevelse.

Återköp: Inte en chans.

Samlat betyg:

bottennapp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.