Frödinge Blåbärspaj

IMG_55522

Dannes Recension

Letar du efter en god dessert eftter en hård arbetsdag? Gör dig då en tjänst och införskaffa en sådan här paj från Frödinge. Jag har ätit den regelbundet under flera års tid och den håller fortfarande måttet!

Pajbotten är sådär gött seg och god på undersidan, men runt om är den lite frasigare. Frödinge har dessutom lyckats med konststycket att få till den så här utan att göra den torr, vilket är väl värt en applåd i mina ögon. Både på ovansidan och undersidan behåller degen dessutom en varmt smörig smak som utgör en perfekt dejt till ett iskallt paket mjölk.

Blåbärsfyllningen är bra avvägd vad gäller sötma, och den håller sig också tämligen fast utan att rinna iväg över tallriken. Till skillnad från t.e.x pågens äppelgifflar så innehåller pajen dessutom äkta blåbär.

Personligen gillar jag att äta min paj i ganska kallt tillstånd. Jag brukar vilja ha den knappt tinad, nästan lite smygfrusen. Om den värmts upp enligt förpackningens instruktioner tycker jag smaken inte riktigt blir lika bra, konstigt nog. Det enda jag egentligen kan klaga på är den vilseledande texten på framsidan av förpackningen. Ja ni ser väl vad jag menar. 6-8 bitar? Skärp er, Frödinge. Det är ju 1, max 2 bitar.

Mitt betyg: 8.3

Återköp: Javisst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.