Marabou Digestive

IMG_55292

Dannes Recension

Marabou har blivit mycket aktiva vad gäller att släppa crossoverprodukter mellan sina chokladkakor och andra snacks. En fullträff som kom för ett par år sedan och tursamt nog hängt kvar länge är den utsöka blandningen med digestive!

Är den verkligen god då? Bara en simpel blandning av kex och choklad? Ja. Mycket god t.o.m! Det är precis rätt proportioner kex och choklad, och även om jag faktiskt ganska sällan numera köper enbart en chokladkaka så är det här en av få jag skulle kunna köpa för att njuta av. Det finns de som menar att Marabous mjölkchokladrecept är för dåligt, men det håller jag inte med om personligen. Jag gillar den. Den är krämig och söt, utan några bismaker eller att bli för söt. Om du tillhör kategorin människor som tycker att kakaohalten bör stiga över 75-80 eller mer, så har jag dåliga nyheter för dig. Se dig i spegeln, det är nämligen risk att du drabbats av hipster-viruset.

Därmed inte sagt att allt marabou gör blir till guld. För ett par år sedan hade jag oturen att få en gåva i form av en av deras tack-askar med praliner. Den var formad som ett hjärta, gav ett billigt förortsintryck och innehöll praliner av en kvalitet jag inte ens önskar fångarna på Kumlaanstalten. Är någon du känner i behov av en förklädd förolämpning så kan jag rekommendera en sådan ask.

52025

Ska du köpa en Marabou digestive så sikta på 200-grammaren. På något sätt tycker jag den smakar bättre eftersom storleken på de individuella rutorna är större. Det kan mycket väl vara psykologiskt, men jag upplever den definitivt som något godare än lillebrodern på 100 nätta gram. När kommer 500-grammaren, kan man ju undra?

Den platser lätt in på en topp-placering hos mig, men har fortfarande en bra bit till the best of the best: Lindt Creation Coconut. Det är chokladkakornas mästerverk det.

 Mitt betyg: 8.2

Kombinera med: Pågens Kanelgifflar (varma) och iskall mjölk

Återköp: Med jämna mellanrum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.