Almondy Marabou Kladdkaka

IMG_5566

Dannes Recension

Almondy är ett underskattat snacksföretag som har flera goda frystårtor på marknaden. Ibland träffar de dock fel som med tårtorna som har den absurt äckliga moussen. Köp inte dem, vad du än gör. I det här fallet har de slagit sina pungar ihop med marabou och smekt samman en kladdkaka som är täckt av en lager mjölkchokladganaché baserat på Marabous vanliga mjölkchoklad.

Funkar det? Ja definitivt! Den är söt, krämig och dekadent. Stundtals kan jag uppleva den lite väl kladdigt slak i mitten, men utåt kanterna styvnar den till som en 82-åring på en viagratripp.

Jag råkar ha tidigare erfarenhet av en sån här produkt, eftersom ICA Maxis bageri här i Umeå har sålt kladdkakor av den här typen som de själva producerat. De var riktigt goda, och almondys variant här kommer ganska nära. Chokladtäcket tillför en lite djupare dimension och komplexitet till smaken, vilket jag uppskattar. Det får man avgöra själv dock – inte alla är lika stora chokladluder som mig.

Mitt betyg: 8.1
Bättre än bara kladdkaka.

Kombinera med: Iskall mjölk och nån bakelse. Jag gissar att pågens pepparkaksgifflar skulle passa bra, men de brukar bara produceras runt jul. Det får bli ett senare experiment.

Återköp: Det kan jag nog spå! Eventuellt en framtida favvo

 

Glenns Recension

Jag vet inte riktigt vad min bror ser i den här kladdkakan för i mina ögon är den enformig och lågkvalitativ. Chokladtäcket ovanpå smakar som Marabous vanliga halvdana choklad; ingen hit där med andra ord. Ännu mer fundersam blir jag över degen som knappt smakar choklad. Den smakar knappt färdigbakad.

Degen är den tristaste mest baseline deg man kan göra. Man känner produkterna: socker, mjöl, smör, ägg. Det smakar som en halvbakad deg någon precis slängt ihop innan de lägger i mer intressanta ingredienser och smaker.

Almondy är definitivt ett företag min bror uppskattar mer än mig, men denna Marabou kladdkaka är långt under standarden. Jag tröttnar på den efter två skedar.

Mitt Betyg: 3.8

Återköp: Nej tack.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.