OLW Dippmix Sweet Chili

OLW Sweet Chili

Glenns Recension

Jag dras lätt till sötma i chips/dipp och sweet chili är en av smakerna jag gillar bäst, tillsammans med BBQ. Det här är den enda sweet chili-smakande dippen som finns i butiken. Då är frågan, är den något man köper i brist på alternativ eller sköter den sin smakprofil väl?

Jag påstår att svaret är det senare. Faktiskt så är OLWs Sweet Chili en av mina två toppfavoriter bland dipper! Den träffar rätt på balansen mellan sötma och hetta och jag skulle även kalla den smått syrlig. Det är en lättäten träffsäker dipp som passar många chipssmaker utan att dominera (och utan att stå i chipsens skugga).

Den håller måttet och levererar en god komplementsmak utan att förstöra helheten. Dippen är förvisso den enda sweet chilismaken, men den är ett säkert kort, vilket är goda nyheter för oss som gillar sweet chili. Men även om den inte besviker så vill jag uppmana att det finns utrymme för mer.

Jag skulle väldigt gärna vilja se dipptillverkarna experimentera lite och prova att specialisera inom sweet chili. Lite finare råvaror med mer tyngd, och att inrikta sig på thai sweet chili eller kanske mexikansk sweet chili i stil med Doritos Sweet Chilli Pepper. Det finns goda möjligheter till något riktigt suveränt, men tills dess finns OLWs Sweet Chili och väntar.

Jag köper dippen ofta och jag är aldrig besviken; tvärt om! Men jag måste erkänna att den ‘plays it too safe’ ibland när jag gärna hade sett mer extravaganta alternativ. En bra baseline Sweet Chili passar den dock som utmärkt, och jag är glad att av alla smaker så är det en av mina favoriter som fått den äran.

Mitt Betyg: 8.5

Återköp: Mycket gärna!

glennfav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.