ICA Gräddfil

IMG_5563

Dannes Recension

Jag minns inte ifall Norrmejerier levererar till resten av Sverige också, men här i Västerbotten så är vi allt bra bortskämda med deras förstaklassiga kvalitet. Den som är sugen på att få reda på hur pass väl ICAs gräddfil står sig mot den superba gräddfilen från Norrmejerier kan fortsätta läsa med spänning!

Vi börjar på en gång med förpackningen. Plast.. Kom igen nu ICA, är det inte dags att börja ta människors hälsa på allvar och överge plastförpackningarna och dess hormonrubbande ämnen? Jag känner iaf inte för att vakna upp en dag och dra en Bruce Jenner.

Efter att Norrmejerier enkelt kammat hem striden om förpackningen kan vi ge oss in på det viktigaste – smaken och kvaliteten. Vid första anblicken är den inte alls lika fast som Norrmejeriers. Den har en rinnigare och mer porös konsistens, och smaken påminner förvånansvärt mycket om fil. Det har en fin krispig syrlighet, men saknar mycket av den gräddiga varma och milda undertonen som konkurrenten kan visa upp.

Är det värt den extra kronan eller två att köpa den billigare från ICA? Knappast.

Mitt betyg: 6
Den är inte direkt dålig, men inget man hissar flaggan i topp för heller.

Återköp: Ifall jag lever riktigt knapert nån månad och behöver den där kronan så kanske.

 

Glenns Recension

Jag har egentligen inte så mycket att tillägga här för jag håller med min bror till i stort sett varje poäng. Designen på förpackningen, både materialet och utseendet, smaken på gräddfilen och konsistensen, allt ligger ett steg bakom Norrmejeriers gräddfil.

Det är inte för att säga att den är dålig. Den har en god syrlighet och en fil-aktig smak, och har man något särskilt behov av en rinnigare dipp så lär den fungera bättre, men jag har svårt att se vad det skulle vara. Jag har inget emot ICAs gräddfil, men personligen klår Norrmejerier dem i gräddfilskategorin, den saken är klar.

Mitt Betyg: 5.5

Återköp: Bara i brist på annat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.