Häagen-Dazs Salted Caramel

Glenns Recension

Det här är ett praktexempel på hur man kan göra mycket med lite, speciellt när ‘lite’ råkar vara av skyhög kvalitet. Den här glassen är fruktansvärt god. Häagen-Dazs har smällt ihop en relativt enkel kombination. En gräddig kola och vaniljsmet med bitar av saltad karamell i, och ringlor av kolasås.

Det behövs inte mer. Från en som gillar Ben & Jerry’s stil av kompakta glassar med mängder av intressanta ingredienser så kommer Häagen-Dazs in och sveper mig av fötterna. Det hjälper förstås att salt och karamell är en rent av himmelsk kombination där det bitande saltet parerar med den mjuka kolan, en kombo som är en personlig favorit, men framförallt att den här glassen är gjord i sann toppkvalitet.

Karamellen, glasssmeten, till och med saltet, allt är i toppklass. Både enskilt och tillsammans bildar de en rik och högkvalitativ smak och intryck. Alla ingredienser smakar som när de presterar allra bäst, och det ger glassen en riktig känsla av tyngd, där om andra glasser skulle försöka jämföra sig med Salted Caramel så kan den självsäkert stå fast och svara ‘Försök bara’.

Det här är en lektion i hur man utklassar konkurrenterna i sin smakkategori genom att enbart använda det bästa av de bästa till sina ingredienser och låta dem tala för sig själva. Så här ska det se ut, Häagen-Dazs!

Mitt Betyg: 9.5

Återköp: Självklart!

glennfav

Dannes Recension

SF brukar säga att det alltid finns en bra anledning att gå på bio, och i samma anda menar jag att det alltid går att hitta en anledning att smeka ner en kall glass. Den här bägaren från Häagen-Dazs med smak av Salted Cameltoe, ehum, host, förlåt, Salted Caramel, är ett bra val!

Precis som med smaken strawberries and cream håller man sig till få ingridienser men av hög kvalitet. För den kolafrossande gourmanden som mer är ute efter en riktigt len glassmet med enbart caramelsmak skulle jag nog rekommendera Dulce De Leche smaken istället, men cameltoe är ett bra om man söker lite textur i smeten.

Jag tycker att själva glassen är något för simpel för att kamma hem ett superhögt betyg enligt min egen svulstiga snacks-smak där de riktiga topp-placeringarna innehas av produkter som ryker extravagans, dekadens och hjärtstillestånd (som t.e.x Coop bageris mäktiga valnötsbrownie med vit chokladganache.)

Cameltoen är också väldigt söt, så var medveten om att det kan förstöra smaken av ditt tilltugg ifall det inte kan matcha sötman i glassen. Om den höga sötman oroar så har HD nyligen släppt en RIKTIG fullträff i Salted Caramel Cheesecake, vars något syrligare smet botar problemet. Men ifall du bara ska äta glassen för sig utan några andra snacks så är hög sötma kanske inget du behöver tänka på. But come on, let’s face it.. Köpa bara en glass? Amatörfasoner.

Mitt betyg: 7.9
Når nästan till min silvernivå.

Återköp: Jadå, kristallkulan spår ett par bunkar i framtiden.

Samlat betyg:

brons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.