Dr. Oetker Ristorante Pizza Salame

IMG_5576

Dannes Recension

Ibland vill man bara ha en enkel och osofistikerad pizza till mer än halva priset från sitt lokala sunkiga pizzahak. Då passar en deg från frysdisken perfekt!

En som varit en flitigt återkommande gäst i min ugn under ett par år är den här salamipizzan från Dr. Oetker. Den har både nackdelar och fördelar, varav den klart uppenbara nackdelen är tydligt illustrerad på bilden ovan. Vilken sann dekadent snacksnjutare som helst kan såklart direkt se att den lider av en dödlig men vanlig sjukdom: ostbrist. I vanliga fall brukar jag och brorsan alltid köpa till extra ost till våra fryspizzor, men just för recensionens skull höll vi denna ”au naturale”.

Fördelarna överväger dock. Pizzan kanske är något simpel och snålsparad i form av ingridienser, men den frasiga (och samtidigt ganska tunna) botten är utsökt. Bottens fasthet gör det förvånansvärt gott att äta en slice där man dumpat en massiv mängd valfri sås. I det senaste fallet kombinerade jag den med Rydbergs Mangoraja, vilket var en lyckad kombo. Till skillnad mot många pizzeria-pizzor, där botten är slakare än när man sett en ofrivillig nakenbild på drottningen av England, så passar som sagt den här bottens styva konstruktion väldigt bra till en god sås. Inte minst ifall man har magsäcksutrymme kvar att utföra avslutningsceremonin för en pizzakonsumtion. Ja ni vet vad jag snackar om: kantdoppningen.

Salamin är faktiskt över förväntan, och på det stora hela så är det här ett bra val ifall man vill ha en lite billigare, enklare och något mindre pizza. Jag skulle dock gärna vilja se mer ost på den. Jag skulle också gärna vinna på V75, att riksdagsspärren höjdes till 6%, att alla Sveriges epa-traktorer & mopeder mystiskt sprängdes, att min grannes bäbis och hundar fick en mute-knapp och att få hångla gratis med Constance Wu i 5 minuter – men mycket av det man önskar sig här i världen kommer förmodligen aldrig hända.

Mitt betyg: 7.9
För maxat betyg hade den kunnat vara lite mer generös med ingridienserna, speciellt ost.

Kombinera med: I min mening passar salami bra med currysåser och även en starkare bea.

Återköp: Mycket troligt 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.