Sanpellegrino Limonata

Sanpellegrino Limonata

Glenns Recension

Länge har jag älskat lemonad. Jag är dock otroligt kräsen när det gäller mina drycker. Jag undviker oftast kolsyra, alkohol och kaffe och dricker nästan uteslutande gammalt hederligt vatten. Men lemonad har förtjänat en guldplats bland drycker i mina ögon. Jag gillar sötman, surheten, och det blir en utmärkt törstsläckare på somrarna.

Jag hade hört goda rykten om Sanpellegrino så när jag såg den här lilla flaskan blev jag nyfiken. Den räknas tydligen som en smaksatt tonic water, och kolsyrat vatten rankar långt under läsk för mig. Läsk kan man i alla fall dricka om man inte har bättre alternativ. Kolsyrat vatten likt Ramlösa eller Loka är rentav motbjudande. Det har inte bara en avskyvärd smak, det förstör den naturliga känslan av vatten och man blir bara törstigare.

Så jag var båda delar orolig och förhoppningsfull när jag smakade på Limonatan. Snacka om att spränga mina förväntningar! Sanpellegrinos Limonata är en av de bästa kolsyrade drycker jag någonsin smakat. En dryck där kolsyran faktiskt inte är en nackdel utan en positiv aspekt är extremt sällsynt! Move aside, läskar och kolsyrat vatten. Så här ska det se ut.

Citronsmaken är mycket skarp och för någon som uppskattar en god lemonad kommer denna inte att besvika. Kolsyran matchar den stickiga och levande syrligheten från citrusen och skapar en oväntat god kombination. Jag skulle dock vilja smaka Limonatan utan kolsyra för att se hur den jämför. Tills vidare säger jag att den är minst lika god kolsyrad som utan. Låter återhållsamt för andra kanske, men för mig är det oerhört ovanligt!

Mitt Betyg: 8.0

Återköp: Nog oftare om somrarna, men visst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.