Häagen-Dazs Strawberries & Cream

IMG_5565

Dannes Recension

Det är inte varje dag en glass klarar att utmana Ben & Jerry’s i mina ögon, och det är något som Häagen Dazs försökt med i flera år. Jag tycker fortfarande inte att de lyckats riktigt – jämfört med storebror B&J så fegar de ur i form av smakkombinationer. Förvisso är Häagen Daz ingridienser av god kvalitet, men de saknar mycket av den där innovationslustan och experimenteringen med nya smaker som gör B&J så bra.

I det här fallet kan jag dock konstatera att den här smaken med jordgubbar och grädde slår båda B&Js jordgubbssmaker. Kvaliteten på glassen är skyhög, och man känner verkligen hur smaken är oerhört djup, dimensionerad och komplex. Det smakar riktigt “äkta”, vilket man upplever allt mer sällan då man botaniserar i det svenska snacksutbudet. Det är väl baksidan av variationen och teknisk utveckling antar jag. Producenterna gillar att pumpa ut nya produkter hela tiden, och förvisso är det något jag applåderar och tycker är bra – men jag kan tänka mig att det ofta sker på bekostnad av kvalitet. R&D (research & development) är dyrt, och att ta fram nya smaker ofta kostar nog företagen en hel del pengar. Så att använda e-ämnen och andra tveksamma ingridienser känns nog lockande för många företag.

Tillbaks till produkten. Relativt få ingridienser i glassen, men tack vare kvaliteten på dem så kan den stå på egna ben. Vad ska man kombinera den med? Efter år av experiment så tycker jag att kladdkaka är en klockren kombo till glass med jordgubb. Det funkar till B&J’s strawberry cheesecake och även till den här. Well played, Häagen dazs!

Mitt betyg: 8.4

Återköp: Ja det kommer det säkert bli! Kanske en framtida favorit?

 

Glenns Recension

Häagen-Dazs har överraskat mig på sistone då jag vanligtvis alltid går på B&J tack vare deras innovationsrikedom. Det HD svarar med är tydligen en extremt hög kvalitetsstandard på sina ingredienser, och det funkar! Precis som med den underbara Salted Caramel är allting i Strawberries & Cream gjord på toppkvalitet och det märks verkligen.

Jag är oftast inte ett stort fan av jordgubbssmaker i mejeriprodukter, men den här med sina läckra riktiga jordgubbsbitar i tar det extra steget. Glasssmeten är gräddig och len och hela upplevelsen känns väldigt somrig.

För det är precis där Strawberries & Cream slår hem som mest. Smaken på glassen är oerhört lik den sommardesserten mamma gjorde till mig som barn med skivade och sockrade jordgubbar i grädde. Att HD lyckats slå hem på en så trovärdig och nostalgisk smak är för mig oväntat men enormt välkommet.

Smaken tar mig direkt tillbaks till sena sommarkvällar hos föräldrarna och det är utan tvekan de högkvalitativa ingredienserna som gör det. Jag är jätteimponerad över att de gjort en så bekant men lyxig smak och jag kan inte annat än ge dem beröm för den goda upplevelsen. Bravo, Häagen-Dazs!

Mitt Betyg: 9.3

Återköp: Definitivt.

glennfav

Samlat betyg:

silver

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.