Majskrokar

IMG_5569

Dannes Recension

“Letar du efter smaken på depression? Look no further.”

Ok jag erkänner direkt: jag köpte dem inte för att de såg goda ut – tvärtom. Jag var nyfiken på ifall det ens gick att tillverka en produkt som var sämre än OLWs lättsaltade chips.

Krokarna lider av en 100% total avsaknad av några som helst kryddor, och man är inte rädd för att erkänna det. Faktat stirrar dig rakt i ansiktet på förpackningens framsida: 0% salt. Inte ens SALT! Geez.. T.o.m bilvägarna blir kryddade med salt på vintern, det säger något om det smakmässiga värdet på produkten.

Lukten då? Obefintlig. De är gjorda av majs, men luktar inte ens luft. Det här började inte bra för krokarna som på påsen beskrivs som “familjens favorit”. Vad är det för familj, kan man ju undra? De bor förmodligen i nagijala.

Tillslut tog jag modet och bet i en av dem. Det kändes som scenen i Mumien när monstret suger all saft ur en människa och det enda som blir kvar är ett snustorrt skal av flagnad hud och ben – majskroken sög nämligen snabbt upp all vätska i min mun och gjorde den torr som sågspån, samtidigt som krokens struktur kollapsade totalt under sin egen söggliga vekhet. Det var en märklig och smått obehaglig upplevelse som kändes som om jag hade bitit i en rostad bit gammal disktrasa.

Det finns ingen tillstymmelse till smak överhuvudtaget, märkligt nog en slags anti-smak eftersom de så effektivt absorberar all vätska runt sig. Det är inte ofta jag träffar på en produkt jag tycker är rent utav äcklig, men i det här fallet kan jag säga att jag hittat en som med råge uppfyller den beskrivningen. Vidare kan jag konstatera är att ifall depression hade smakat något så hade det smakat såhär. Sverigers psykologers riksförbund lär vara glada att folk köper de här majskrokarna för jag misstänker att minst hälften av deras patienter utgörs av intet ont anande snackssugna människor som drabbas av ett akut behov att ringa psykets jourtelefon för att ta sig ur den massiva depressionen som induceras till följd av att konsumera en sån här påse.

Mina damer och herrar, det här kan definitivt vara den sämsta snacksprodukten jag någonsin testat. Majskrokarna får en tallrik rykande varmt hundbajs att framstå som huvudrätten på nobelmiddagen, och hundfodret (som bajset kommer från) att lika en gourmetmåltid på en trestjärnig Michelinrestaurang. Till råga på allt kostar de hutlösa 25 kr! De är inte ens värda tryckfärgen på förpackningen. KÖP INTE DE HÄR om du är ute efter en god snack!

Mitt betyg: 0.1
Jag har svårt att se hur det kan bli sämre än såhär..

Återköp: Skulle hellre äta en skål friterade tånaglar. Då kanske man åtminstone kan hoppas på lite smak från fotsvett som naglarna absorberat.

 

Glenns Recension

Länge har jag varsamt gått och iakttagit Majskrokarna i mataffären, förbryllad över att det finns människor som köper en sådan produkt, och en del av mig har alltid vetat vilken besvikelse de skulle vara. Men alla varningsflaggor i huvudet kunde inte förbereda mig på hur kass den här produkten är. Jag gick in med de lägsta förväntningar möjliga, men blev ändå helt förkrossad.

Till och med förpackningen varnar mig inför vad som väntas: 0% Salt stoltserar de med. Hur illa kan det vara, tänkte jag, de måste vara som okryddade ostbågar helt enkelt! Jag har nu i efterhand fått höra att produkten är till för barn. Stackars barn säger jag bara. Redan i så ung ålder stöter de på frasen ‘Life is a disappointment’. Det måste vara Majskrokarnas mål, att förbereda dem inför ett tufft liv, ett liv utan krydda.

Jag tog mig en majskrok och smakade den. Som en tvättsvamp sög den omedelbart upp all vätska i min mun och jag fick genast en mental tillbakablick till tandläkarstolen när de använder den vätskesugande apparaten och munnen blir torr som sandpapper.

Här blev min förhoppning av majskrokar helt upp och ner vänd. Jag hade förväntat mig en osmaklig men ändå krispig produkt. Det kunde inte vara mer fel. Tvättsvampsjämförelsen fortsätter för konsistensen av majskrokarna blev precis som det; en sunkig gammal tvättsvamp. Inte krispig, inte knaprig, utan en sögglig och seg klump som bara ger vika under tändernas motstånd.

Jag provade till och med en majskrok med lite dipp på. Allt som hände var att dippen försämrades. Jag skulle hellre skeda i mig ren dipp istället för att äta en till majskrok, och varken jag eller brorsan tog en till ur påsen. Vilket otroligt slöseri. Av butiksutrymme, av pengar, av uppmärksamhet och av magsäcksutrymme. Det finns inte en enda positiv punkt med majskrokarna; de är ett så rent och skärt bottennapp som det bara går och förtjänar inte en enda decimal till poäng.

Mitt betyg: 0.0

Återköp: Aldrig.

Samlat betyg:

bottennapp

2 comments

  • Bäste anonyma vän,
   Ingen av oss visste innan recensionen att produkten var gjord för barn! Vi blev uppmärksammade på det då vi publicerade recensionen på vår facebooksida och fick kommentarer där. För övrigt kan vi ju konstatera att vi personligen tycker det är tragiskt att barn ska utsättas för snacks av så låg kvalitet. De här majskrokarna dugar knappt till råttmat. Livsmedelsverket borde tvångsinföra en varningsettikett 🙂
   Ha det gött! /Danne

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.