Twix

Twix.JPG

Glenns Recension

Twix är en av de vanligaste chokladkakorna som går att hitta i svenska butiker tillsammans med jättarna Mars, Japp, Snickers, och så klart de hundratals Marabouvarianterna. Men hur rankar den bland så många andra?

Ganska bra, skulle jag påstå. Twix har inte riktigt den tunga känslan från en Japp, men den är mycket stark som en mer lättäten chokladkaka, stark i sin egen viktklass skulle man kunna uttrycka det.

Twix kombinerar mjölkchoklad, kola och kex. Kombon fungerar mycket fint ihop; den sega och söta kolan kontrasterar med en härligt crunchy kexbotten, och allt levereras i ett mjölkchokladpaket som binder ihop smakerna.

Där jag skulle vilja se Twix förbättras är egentligen bara i kvaliteten av ingredienserna. Den ger ett lite billigt intryck som det är nu. Chokladen skulle kunna vara godare och av högre kvalitet, men i synnerhet kexet bör livas upp, för som det är nu är kexet ganska smaklöst och allt det tillbringar är konsistensen.

Om Twix kan göra sig lite mer kvalitetsrik har den chansen att bli riktigt suverän. Den passar så fint in i sin egen viktklass bland chokladkakorna: tyngre än Kinder men lättare än Japp eller Mars. Roligt nog fanns det för ett tag sedan en vitchokladvariant av Twix där åtminstone chokladen var godare! Men medan jag hoppas att den återvänder så brukar en vanlig Twix passa fint.

Mitt Betyg: 6.2

Återköp: Ja.

Dannes Recension

Twix var en av mina favoriter som barn, men jag kanske har vuxit ifrån den nu. Jag gillar att “pinnarna” är smala, det ger en annorlunda upplevelse och gör Twix unik.

Jag kan definitivt hålla med om brorsans kommentarer om att kvaliteten på ingridienserna borde höjas. Kolan är den starkaste spelaren av dem, medan chokladen och speciellt kexen borde få sig en rejäl ansiktslyftning.

I det nuvarande tillståndet tycker jag inte Twix är äcklig, men den är för tråkig för att få mig att köpa den och om jag gör det så tröttnar jag för snabbt på den. Det finns många saker att förbättra med den.

Kanske vore värt för Marabou att göra en Twixbaserad crossoverchoklad?

Mitt betyg: 6.1

Återköp: Väldigt sällan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.