Humpty Dumpty Jalapeño Poppers Cheese Puffs

double2

Dannes Recension

Då och då kommer det en produkt som verkar vara som sänd från ovan i rätt tid. Jalapeno Poppers från Humpty Dumpty är precis en sån produkt. Jag var ofrivilligt fast i det lömska och smakligt snålvattnade Svenska chipsträsket, tills en riktigt fet och snackskunnig expert i kassan på hemmakväll tipsade mig om dessa. Wow som han hade rätt!

Om du likt mig är trött på Estrella och OLWs homeopatiska praxis om maximal utspädning så är det här en life changing product. Det är den enda chipsprodukten som på allvar kan utmana den regerande härskaren på tronen: Doritos Sweet Chili. Och frågan är om inte Jalapeno Poppers går stridande ur den smakduellen, i form av intensitet.

Vid första anblicken är de riktigt välkryddade av ett tjock lager radioaktivt röd kydda. Det, mina damer och herrar, är ett gott tecken. Det finns inget mer illavarslande än att öppna en påse och ta fram ett chips för att finna det blekt och helt kryddlöst. Sånt bör enligt mig vara straffbart med högförräderi mot smaklökarna. Faktum är att man nästan bör överväga att äta de här med engångshandskar på eftersom fingrarna blir tjocka av all kemisk kryddning. Jag dejtade en gång en vild tjej med Japanska kroppstatueringar från topp till tå som lärde mig att käka ostbågar med gaffel för att undvika det problemet – applåd till henne. Det kan vara ett tips som funkar för dig.

Smek in ett par Jalapeno poppers i munnen och märk direkt hur de intensivt griper tag i smaksinnet och dominerar hela munnen på ett lika auktoritärt sätt som Trump dominerar nyhetsflödet i Amerikansk media. De är starka, och har en bara balans av cheddar vs. jalapeno. Tidigare gick de här under märket Herr’s, men förmodligen uppstod de i ett modifierat märke då Herr’s enligt ryktet innehöll otillåtna ämnen. Jag hann även prova ett par andra smaker från Herr’s innan PK-lobbyisterna i matindustrin bannlyste dem från Svenska hyllor. Hoppas på en comeback för de andra smakerna också!

Mitt betyg: 10
Svårt att se hur de på något sätt skulle kunna förbättras.

Kombinera med: Friska och milda dippsmaker som vitlök eller fresh island

Återköp: You can bet your balls on that!

dannfav

Glenns Recension

Här kommer en recension där jag skiljer mig enormt ifrån brorsan. Jag är helt ombord med att kalla dem intensiva för det är de verkligen. Men där Jalapeño Poppers brister för mig är att balansen mellan hetta och smak är alldeles för skev. Produkten är helt enkelt för stark och inte god nog att balansera ut intensiteten. Detta kopplat med att jag inte är ett stort fan av jalapeño som smak så anser jag att det finns mycket godare ostbågar att välja på.

Herr’s hade ju en hel rad välkryddade ostbågar för ett tag sedan och det är synd att de försvann! De med ren ostsmak var ju suveräna. Jag får förstås ge Humpty Dumpty ett plus för att de är villiga att punga ut med så mycket krydda som de gör för i ostbågarnas värld verkar det vara en bortglömd hemlighet.

För krydda har de gott om. Ostbågarna är så fullsprängda med het krydda att man snorar och gråter bara av att lukta på dem, och händerna blir täckta i ett skoningslöst kryddlager. Till skillnad från Doritos Sweet Chilli Pepper är de däremot inte alls särskilt goda i min mening. Dessa går alldeles för långt in på området ‘hetta för hettans skull’.

Doritos lyckas balansera hettan med en utsökt syrlig och söt smak som levererar allt i ett perfekt litet smakpaket, men Humpty Dumptys Jalapeño Poppers tar en av sina smaker (Jalapeño) och fokuserar på den med en blind intensitet på bekostnad av allt annat. Jag uppskattar kryddmängden men jag skulle mycket hellre se den generositeten riktad mot andra smaker än denna.

Mitt betyg: 4.7

Kombinera med: En dubbel dos svalkande dipp, typ Ranch.

Återköp: Jag avstår.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.