Marabou Home Style soft choco

Dannes Recension

En ny variant av Marabous Home Style kakor trillade ner i hyllan på vår lokala Coop, så givetvis var det något jag blev sugen att sätta tänderna i. De här finns även i två ljusa varianter (mjuk och hård) och en mörk (hård), så Marabou kände nog trycket att pumpa ut en mörk och mjuk för att göra laguppställningen mer jämlik och sluta bidra till den skyhöga diskrimineringen av oss mjuka kakfanatiker. Frågan är bara om den kan matcha ICA bageris chocolate chip och chokladkakor med vit choklad? Jag var mycket skeptisk, men villig att prova.

Om de inte lyckas knäcka ICA bageris stolthet så kanske de iaf kan komma nära de ljusa mjuka homestyle, de är också riktigt bra. När det gäller kakor är jag alltid skeptisk, eftersom jag är uppvuxen med the créme de la créme av kakproducenter: min Amerikanska mamma och hennes stora samling av varierande recept. Ingen kaka jag nånsin köpt i butik har fortfarande knäckt hennes. Det finns två som iaf kommer ganska nära: Pepridge farm soft baked, och så ICA bageri Umeå.

Att hitta högkvalitativa kakor i butik i Sverige är nästan hopplöst. Speciellt för oss starkt föredrar de överlägsna mjuka kakorna. Ifall jag hittar ett märke jag inte sett förut så känner jag alltid på förpackningen först för att avgöra hur hårda de är. Ifall kakan är hård så är det ett rakt nej för min del. Då vet jag direkt att de med 97% sannolikhet inte är min smak.

Åter till produkten! På förpackningen uppmanas konsumenten att värma kakorna i micron först, och det rådet har jag följt sedan jag provade det med pågens kanelgifflar – ett säkert kort om man kombinerar kakorna med glass!

Hur är smaken då? Medelmåttig skulle jag säga. Den är platt, inte riktigt söt nog, smakar för industriellt. Chokladbitarna är för anonyma och lågkvalitativa. De ljusa och mjuka homestyle har en helt annan dimension och djup i smaken som är betydligt godare. Satsa på dem istället!

Mitt betyg: 4.4
Kändes som att jag åt nåt från Liedls extraprishylla.

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.