OLW Cheez Cruncherz

IMG_5526

Dannes Recension

Jag hade länge en inre debatt om ifall jag skulle sätta de här som personlig favorit eller inte. Vad som fick mig att avstå är att jag tycker att de successivt blivit sämre och sämre. Då jag först köpte dem, nån gång runt 2006, var färgen mer radioaktivt neonorange, och smaken intensivare. Sakta men säkert känns det dock som OLW har börjat snåla med kryddningen – kanske för att finansiera sin dåliga idé att lansera linschips. En annan tänkbar anledning kan vara att känsligheten i mina smaklökar helt enkelt frätits sönder efter år av bombardemang från bra kryddade chips som Doritos svarta och Double Dutch Jalapeno Poppers.

Smaken är numera ganska lam. Det finns en viss cheddarsmak där, men den är inte alls lika stark och god som jag minns den för flera år sedan. Själva bågarna är också mycket blekare – ett mycket dåligt tecken när man öppnar påsen och skådar innehållet.

Det är just eftersmaken som räddar Cheez Cruncherz för mig. Det byggs efter en stunds ätande upp en behaglig och säregen eftersmak som jag gillar – kemisk på ett positivt sätt, precis som med Santa Maria TEX MEX dipp – det kanske är därför de här två passar så bra ihop. Two freaks who like to play ball.

Mitt Betyg: 6.8

Återköp: Mer och mer sällan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.