Cloetta GULD Nougat

IMG_5530

Dannes Recension

Den här nougaten är en äkta legend på chokladhyllan. Redan som barn låg den där i nästan varje butik jag gick in i. Förpackningens designspråk anspelar på tradition och historia, något de silverhåriga storkonsumenterna av den här varan säkert uppskattar. Jag har aldrig sett en person under 65 köpa en GULD nougat, och egentligen borde det finnas en QR-kod på förpackningen som tar dig till en ansökan om förtidspensionering då du skannar den.

Det här är bland det absolut gubbigaste man kan äta! Och det kanske därför jag gillar den. Nougat har en annan textur än mjölkchoklad. Den smälter liksom i munnen, och är betydligt lenare och krämigare. Det känns som att bita i smör, bara att det smakar choklad. Jag tycker mig känna en väldigt svag hint av hasselnötter i smaken, det är något annat där än ren choklad som ger lite mer dimension.

Cloettas GUBB nougat – förlåt, GULD nougat är en pärla! Den är dock mäktig. Tror inte jag skulle vilja ha mer än 100g av den, man tröttnar ganska lätt.

Mitt betyg: 7.7
Den når nästan upp till silverstrecket på min chokladskala. Kanske passerar den gränsen automatiskt dagen jag går i pension 🙂

Återköp: Ja, det händer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.