Ben & Jerry’s Cinnamon Buns

Ben & Jerry's Cinnamon Buns

Glenns Recension

Jag tycker jag skiljer mig lite från mängden när det gäller glass. Många verkar nöjda med en naturell smak utan något extra, i alla fall om man ser hur populär Gammaldags Vanilj är. Det funkar för mig om jag bara ska ha en skopa eller två, som vid en glassbar, men när det gäller en hel burk glass så duger det helt enkelt inte. En glass i denna storlek måste vara intressant och god nog att hålla min uppmärksamhet.

Det roliga och kanske oväntade med Ben & Jerry’s Cinnamon Buns är att den lyckas vara intressant även när den har relativt lite variation i glassen! För glasssmeten i sig är god och sockrig, med kanel och vaniljsmak, men guldkornen i smeten är de små kulorna av kanelbulledeg man hittar här och var. Utan dem hade smaken fått ett mycket lägre betyg. Varje gång jag hittar en på skeden förgyller det upplevelsen denna glass erbjuder.

Med förvånansvärd enkelhet lyckas Cinnamon Buns stå på sig jäntemot giganterna i B&J-sortimentet. Den är faktiskt en av de bästa smakerna man kan hitta på glasshyllan. Det må vara ont om variation, men med en så stenhård grund att stå på så behövs det knappt mer.

Mitt Betyg: 8.8

Återköp: Definitivt!

Dannes Recension

Jag håller med brorsan här i mångt och mycket. Kanel och sötma är en svårslagen kombo, vilket bageriföretaget Pågens VD säkert vet om eftersom deras kanelgifflar lär drar in miljontals kronor till hans plånbok varje år.

Vad som hindrar mig från ett högre betyg i B&J’s glass här är just sötman. Den är SÖT, på gränsen till alldeles för söt. Sötman kräver dominans över allt ditt tilltug och får resten  att smaka tråkigt. Lite synd, för smakerna i glassen sitter lika klockrent i bullseye som när man kastar en pil mot en piltavla där man hängt upp en bild på Gudrun Schyman. Om du har slut på Schymanbilder, så testa en med Måns Zelmerlöf – då går det inte ens att missa tavlan även om man försöker!

Förutom  degklumparna kan jag också tillägga att det här och var i smeten finns små swirls av kanelsmakande tjock och lite knastrig “sirap”. Det är riktigt gott, men för min del blir det övermäktigt för fort.

Jag vill jag avsluta med att citera min bror då vi var i butiken nyligen: “B&J kanelbullesmak är godare än vanliga kanelbullar”. Han har givetvis HELT RÄTT! Vanliga kanelbullar måste vara det mest överskattade fikabrödet nånsin. De är torrare än saharas öken och lider av brist på fyllning. Skulle man trippla fyllningen, lägga till russin, kanske valnötter och hälla glasyr över så…

Mitt Betyg: 7.1

Återköp: Ja, inte för ofta bara. 

Samlat betyg:

brons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.