Pågen Kanelgifflar

IMG_4232

Dannes recension

De här gifflarna har hängt med i pågens sortiment länge, och av god anledning. Jag har aldrig besvikits av att köpa dem! De är mjuka, krämiga, och har inte för lite fyllning. Det är tyvärr oftast det som är problemet med Svenska snackstillverkare: man snålar med smak/fyllning. Men pågen håller iaf en acceptabel standard!

Det finns ett par andra tillverkare av gifflar, och senast jag testade Coops så fick jag efter första tuggan en intensiv längtan efter pågens. Det var stor skillnad.

Efter år av experimenterande så kan jag erbjuda ett par proffstips för den ambitiöse som vill ta sitt giffelgame till en högre nivå. Ät gifflarna värma! Det förhöjer verkligen upplevelsen. Speciellt ifall man kombinerar dem med en chokladkaka Lindt milk. Den chokladen är smakrik nog men ändå mild och superbt krämig för att passa gifflarnas profil. Till det, tar du en liter ekologisk mjölk 3% som stått i frysen ett tag och blivit riktigt kall, samt kompletterar med en glass, tex Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup. När du väljer glass så ta inte en som är för söt bara. Trots passande kanelsmak skulle inte Ben & Jerry’s cinnamon bun funka. Satsa hellre på en åt kola eller jordnötshållet som är lite “saltig”. Ta en ruta choklad i munnen samtidigt som en halv giffel, och avsluta med ett par klunkar mjölk, helst rakt ur paketet. En oslagbar upplevelse! Bonuspoäng om du nonchalant låter en strimma mjölk rinna nerför hakan och hamna på tröjan. De varma gifflarna i kombination med iskall mjölk, glass och choklad är bättre än vilket lavemang som helst. Jag körde den kombon på en buss till Norge en gång. Passagerarna gav mig avundsjuka blickar, but I didn’t give a f*ck. Jag var i paradiset.

Mitt betyg: 8.1
För fullt betyg hade jag gärna sett ännu mer fyllning.

Återköp: Oh yes!

dannfav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.