Norrmejerier Chokladmjölk

Dannes Recension

Jag måste ge cred till Norrmejerier. Deras produkter håller i de flesta fall skyhög kvalitet och smakar bättre än de flesta konkurrenternas, speciellt den ekologiska 3% mjölken. Vad gäller då för deras mjölk av chokladsmak?

För personer som gillar mer nedtonad sötma i sin chokladmjölk så kan det här vara ett säkert kort. Den smakar kvalitet och balans. Den är inte övermäktig eller sliskig, inte heller så anonym att den drunknar i sin egen blyghet.

Sen finns det sådana som mig. Sådana som dubblar eller tripplar receptet för botten i en cheesecake. Sådana som älskar dekadenta snacks där det finns ett direktnummer till hjärtcentralen på baksidan av förpackningen. Jag tycker förvisso att chokladmjölken är god på egen hand, men jag skulle aldrig köpa bara en chokladmjölk. För mig är det meingslöst. I go all out! För att knipa en plats i startelvan på mitt snackslag måste man  kunna matcha de övriga spelarnas sötma, och för mig så räcker den här chokladmjölken inte riktigt fram. I kombination med allt annat jag brukar köpa så smakar den nästan besk efter ett par klunkar.

Ni som sett filmen Fucking Åmål vet vad jag menar – det finns en scen där en av huvudpersonerna pratar om oboy och hur mycket pulver man ska ha i. Hon säger nåt i stil med att “man ska ha så mycket pulver att man kan äta oboyen med sked”. Ren posei, som borde belönats med nobelpriset i litteratur. Det var första gången jag kände att det fanns nån verkligen förstod mig 😉

Mitt betyg: 6
Den äg god på egen hand, men köp sötare tillbehör på egen risk.

Återköp: Inte omöjligt. Beror på vad mer jag har i varukorgen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.