ICA bageri: Rocky Road Brownie

IMG_4246

Dannes Recension

Nämner man bara rocky road i min närhet så är det en garanti för min fulla uppmärksamhet. Det är då inte svårt att ana min dreglande och uppspelta min då jag snubblade över dessa i en ICA-butik. Kunde de möjlightvis ha en chans mot den regerande härskaren: Coops utsökta valnötsbrownies?

De verkade lovande. Botten såg inte ut att lida av torrhet, och täcket var valt med omsorg – t.o.m marshmellows. Det första jag märkte då jag lyfte en av dem var att den var ganska lätt. För en sann browniekonnässör är det inte ett gott tecken. Man vill helst ha en hög densitet vilket borgar för en saftig och kompakt upplevelse av kvalitet. Den som föredrar luftslott kan hålla sig till farmors torra sockerkakor. Utan glasyr.

Smaken var.. OK. Botten visade sig vara vanlig kladdkaka. Inget fel med det, lite oinspirerat bara. Man kunde åtminstone gjord den tjockare eller blandat i något extra i smeten. Vad som hindrar brownien till att nå höga höjder är täcket. Jag vet inte riktigt vad täcket är gjort av, men det påminner i smak och konsistens om den vedervärdiga moussen som finns i vissa av Almondy’s frystårtor. Nej tack. Smakade som en sjundeklassare gått bananas på kemilektionen.

Mitt betyg: 4.2
Trots en ok botten så har den fortfarande inget anspråk på brownietronen.

Återköp: Nej

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.