ICA bageri: Rocky Road Brownie

IMG_4246

Dannes Recension

Nämner man bara rocky road i min närhet så är det en garanti för min fulla uppmärksamhet. Det är då inte svårt att ana min dreglande och uppspelta min då jag snubblade över dessa i en ICA-butik. Kunde de möjlightvis ha en chans mot den regerande härskaren: Coops utsökta valnötsbrownies?

De verkade lovande. Botten såg inte ut att lida av torrhet, och täcket var valt med omsorg – t.o.m marshmellows. Det första jag märkte då jag lyfte en av dem var att den var ganska lätt. För en sann browniekonnässör är det inte ett gott tecken. Man vill helst ha en hög densitet vilket borgar för en saftig och kompakt upplevelse av kvalitet. Den som föredrar luftslott kan hålla sig till farmors torra sockerkakor. Utan glasyr.

Smaken var.. OK. Botten visade sig vara vanlig kladdkaka. Inget fel med det, lite oinspirerat bara. Man kunde åtminstone gjord den tjockare eller blandat i något extra i smeten. Vad som hindrar brownien till att nå höga höjder är täcket. Jag vet inte riktigt vad täcket är gjort av, men det påminner i smak och konsistens om den vedervärdiga moussen som finns i vissa av Almondy’s frystårtor. Nej tack. Smakade som en sjundeklassare gått bananas på kemilektionen.

Mitt betyg: 4.2
Trots en ok botten så har den fortfarande inget anspråk på brownietronen.

Återköp: Nej

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.