Estrella Salt & Vinegar

img_4235s

Dannes Recension

Jag var sedan barnsben skeptisk mot de här chipsen, förmodligen för att mina smaklökar som barn inte uppskattade vinäger. Men som vuxen en dag beslöt jag mig för att släppa min förutfattade mening och investera i en påse. Jag ångrade det inte!

Chipsen visade sig vara sprängfyllda av smak! Jag trodde först att jag drömde, eftersom svenska chips i regel är sorgligt klensmakande, men efter 7 örfilar insåg jag att det var verklighet. Wow! I Sverige. Jag tror det är den pikanta och ganska intensiva vinägersmaken som gör det. Man låter smaken blomma ut ordentligt och den passar bra in med de frasiga chipsen. Jag gillar i det här fallet att chipsen är lite porösare, det skulle nog inte passa lika ifall de var räfflade.

Det här kan faktiskt vara den enda svenska chipssmaken som faktiskt står sig bra på egen hand utan att behöva förstäras med dipp. Ifall man är dippsugen rekommenderar jag dock vitlök. Se till att bunkra upp med ett par liter iskallt vatten, för these bad boys will get you drinkin’ like a camel.

Mitt betyg: 8.3

Återköp: Japp! En okänd juvel.

dannfav

Glenns Recension

Min bror är en sann vinägerfantast, men jag är mycket mer kräsen till smaken själv. Vinäger är svårt att balansera rätt; det blir alldeles för lätt en rent av äcklig och stark smak som nästan känns som om man druckit en myskoblandning i kemilabbet. Lyckligtvis nog har Estrella hittat den rätta balansen mellan vinägern, saltet och potatisen i dessa chips för de är riktigt goda!

De två huvudsmakerna fungerar mycket fint ihop och får en att vattna i munnen av bara tanken. Chipsen är verkligen inte smakskygga, och med så kraftfulla smaker som salt och vinäger är så brukar man bli rätt rå i munnen efter dessa chips. Men drick mycket vatten och variera med dipp och andra snacks så kommer man undan mer eller mindre oskadd.

Jag har inga direkt förbättringar till dessa chips, utan de är i toppklass när det gäller vinägerchips. Varför mitt betyg inte blir högre är helt enkelt att jag inte är ett lika stort fan av vinäger som min käre bror. Det finns chips som faller mig mycket mer i smaken. Men Estrellas Salt & Vinegar köper jag gärna lite då och då!

Mitt Betyg: 7.3

Kombinera med: Vitlöksdipp passar bra.

Återköp: Ja, men inte för ofta.

Samlat betyg:

brons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.