Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup

IMG_8378

Dannes Recension

Min bror menar att  ett av de ord som missbrukas mest i texter om mat är “nötig smak”. Okunniga recensenter kastar flagrant och ogenerat in nötig smak I beskrivningar om vad som helst, trots att produkten i fråga oftast helt saknar minsta tillstymelse av nötsmak. I just detta fallet kan man dock med fog säga nötig smak, för det här glassen från B&J är välsignad av guds egen hand med en ljuvligt dekadent jordnötssmak!

Här har man gjort valet att köra med relativt få ingridienser och jag tycker det är klokt. Smaken är god nog att stå på egna ben och har en väldimensionerad och krämig ton som man tursamt nog inte gjort för söt.

För en jordnöts- och chokladälskare är det en guldgruva. Speciellt om man låter burken stå ca 15 min i rumstemperatur innan man hugger in. Om man verkligen vill levla upp så har jag ytterliggare ett pro tip: spara ett par av chokladbitarna i glassen tills de tinat helt. Smaken har då hunnit utvecklas mer och du kommer upptäcka att de är krämigare, sötare och godare än när man åt dem med glassen vid det frusnare tillståndet. En efterrätt på efterrätten så att säga 🙂

Mitt betyg: 9.1
Vad mer kan man säga? En fullträff! Hade gärna sett att B&J experimenterar lite mer med sylt in sina jodnötskreationer. Ett kort tag fanns det ju en core-variant av denna med sylt, men den försvann tyvärr för snabbt från Svenska marknaden. Synd.

Kombinera med: Var försiktig att paira denna med något som är väldigt sött. Men en passande kamrat är pepparkaksgifflar som årligen brukar dyka upp runt juletider.

Återköp: Ja. Skulle den försvinna så kommer jag nog offra ena fingret i protest   

dannfav

Glenns Recension

Min bror har mycket gott att säga om Ben & Jerry’s Peanut Butter Cup, men jag är själv inte ett lika stort fan av produkten. Jag tycker den är god, men det är sällan det inte finns godare alternativ.

Glassen har en krämig jordnötssmakande smet och små PB-cups like Reese’s i smeten. Till skillnad från Caramel Chew Chew är godisbitarna bra mycket större, vilket är ett stort plus! De man hittar i Chew Chew är som miniatyrer, men här är det the real deal.

Jag gillar glassen, jag gillar smakkombinationen, så vart går det fel? Hm, fel är nog ett för starkt ord att använda, men vad jag tror det ligger i är att åtminstone personligen så når inte denna glassen upp till toppnivån just för att peanut butter för mig inte är en smak som glass lämpar sig bäst till.

Den är god och den besviker aldrig, men jag märker att jag tröttnar lite för snabbt på den för att ge ett betyg i samma nivå som t ex Häagen-Dazs Salted Caramel. Inte en personlig favorit, men fortfarande ett säkert kort.

Mitt betyg: 7.8

Återköp: Finns oftast godare alternativ.

Samlat betyg:

brons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.