Marabou Crisp!

Marabou Crisp!.JPG

Glenns Recension

Denna chokladkaka ska tydligen vara en nyhet från Marabou, men med tanke på att en mindre variant av Marabou Crisp redan existerar samt att denna ‘nyhet’ smakar till 90% som en vanlig mjölkchokladkaka så är jag långt ifrån imponerad.

Det Crisp erbjuder ska vara lite riskrisp och toffee inblandat i Marabous annars dötrista vanliga mjölkchoklad, men den hjälpen tar inte helheten långt. Den här chokladkakan smakar som höjden av oinspiration. Det är inget mer än en torr mjölkchokladkaka som den gamla vanliga fast med lite krispighet i smeten.

Gillar ni plain old choklad utan något extra så för all del, men för oss alla andra: undvik Marabou Crisp! och köp något mer intressant.

Mitt Betyg: 2.8

Återköp: Nej.

Dannes Recension

För den som inte tycker Marabous vanliga choklad är speciallt bra, så är nog brorsans recension den man ska gå efter. Men ifall man gillar den, så kanske man bör snegla extra på min.

Min uppfattning här går isär en hel del från brorsans. Till att börja med så är crossovern mellan mjölkchoklad och crisp en nyhet därför att det är en egen produkt som inte funnits innan. Marabou har en av mig väldigt uppskattad strategi att då och då släppa chokladkakor där man blandat in redan existerande produkter – vilket man tex gjort med japp och daim.  Sen håller jag inte med att den till 90% smakar som deras vanliga chokladkaka.

Det är uppenbart här att min brors låga omdöme om Marabous choklad färgat av sig på hans recension. Han har en smak för mer exotisk och “högkvalitativ” choklad, medan jag faktiskt inte har något emot en hederlig lodig Marabou mjölk. Jag gillar den. Visst, det finns bättre, som t.e.x Lindt, men den håller måttet i mina chokladögon.

Vad Marabou har gjort här är att blanda i lite krispighet och kolaaktig toffee. Det förändrar konsistensen en del i kakan och tack vare den lite sega toffee-smeten tar det längre tid att tugga – samtidigt som det är lite krispigt. Den dröjer sig kvar i munnen och det är gött på nåt sätt! Additionen av toffee ger smaken mer spelrum än om det bara varit mjölkchoklad.

Nackdelen är att jag tycker att den påminner alldeles för mycket om Marabous Japp-crossover. Måste nog nästan köpa en ny japp för att prova, men det var min första spontana tanke. Men hatten av till Marabou för att de hela tiden försöker innovera.

Mitt betyg: 5.6
Det är ingen home run, men den funkar ifall man vill testa något nytt. Den har lång väg att gå innan den rår på en fullträff som Marabou digestive.

Återköp: Troligtvis inte, Marabou har bättre produkter i sortimentet. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.