Estrella Hot Sweet Chili

Estrella Hot Sweet Chili

Glenns Recension

Estrellas försök på sweet chili har funnits ett tag nu och en som dras till sweet chilismaker så är jag alltid lite småsugen på den här, men jag tycker inte riktigt de lever upp till förväntan. Dock bygger jag alltid upp det i huvudet att dom är bättre än dom är. Det kan mycket väl bero på att det finns väldigt lite att välja på i chipssortimentet här i Sverige när det kommer till sweet chili, så ibland får man nöja sig med den enda som finns, vilket ofta blir denna från Estrella.

Chipsen har en god krispighet och bra räffling som lämpar sig till dipper. Utöver det känns den ganska standard i kvalitet, ungefär som den klassiska Sour Cream & Onion. Smakmässigt så får dem en att vattna lite i munnen men det är ungefär där det tar stopp.

Jag hoppas fortfarande på en riktig sweet chili i Thai-varianten att dyka upp i Sverige, och denna påse är tyvärr det närmaste man kommer. Estrella har lagt en svag grund men de behöver krydda på ordentligt och pimpa ut dom här chipsen innan de kan räknas som riktigt goda, eller ens ett säkert kort. Det här är som ett vagt förstaförsök till att snudda på en ny smakprofil som inte ens finns i Sverige än. Estrella har ett jättebra tillfälle att dominera i en chipskategori som ingen hittills har utforskat. Tappa inte chansen!

Men tills dom gör det får man nöja sig med den nuvarande Hot Sweet Chili, som ändå är helt okej, men alldeles för klen och mild.

Mitt Betyg: 5.4

Kombinera med: Bör fungera med vitlöksdipp eller ranch.

Återköp: Ett svagt ja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.