Rydbergs Vit Kebabsås

IMG_4219

Dannes Recension

Den här såsen hart jag använt regelbundet till och från i ett par år. På grund av yoghurtbasen är den inte lika fet och oljig som andra såser, och jag tycker den passar bra till många maträtter i mitt stall av delikatessrecept – som t.e.x kebabsallad.

Den något syrliga yoghurtsmaken passar bra med örterna och ger ett fräscht smakintryck. Passar bra att bryta av hetare kryddor med. Det är ingen jackpott fullträff, men klart över medel. I en smarrig sallad och även andra rätter passar den bra! Kanske lite “industriell” smak för att kamma hem högre betyg.

Betyg: 6.8

Kombinera med: Harissa, gärna från Lucullus. Tyvärr har Coop forum i Umeå slutat sälja harissa. Vilken blunder.. Harissa är verkligen en okänd pärla av het sås. Kommer du över en så hamstra. Man vet aldrig vilken av sina favoriter som ligger på tur under butikens giljotin..

Återköp: Ja, säkert. Då jag vill ha en sås med lite fräschare smak, och inte har kaloriutrymmet att fläska på med Rydbergs vitlökssås.

 

Glenns Recension

Rydbergs Vit Kebabsås passar perfekt till just kebab, men säkert till andra kryddiga rätter också. Smaken är neutral men inte på ett tråkigt sätt, vilket gör att den får ett stort användningsområde. Jag skulle kalla den lite milt syrlig, len och krämig men inte gräddig eller blaskig, och örtig och frisk i smaken.

Mer än så brukar man inte behöva! Dock håller jag med om att det finns utrymme för förbättring och att den är en aning industriell. Men jag är sällan besviken när jag köper den.

Mitt betyg: 7.2

Återköp: Ja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.