Grandiosa X-tra Allt Capricciosa

Grandiosa Capricciosa Baked

Glenns Recension

Grandiosas Capricciosa är en fryspizza jag inte köper ofta, för gång på gång har jag lärt mig att jag alltid ångrar köpet. Och det är ju synd, eftersom capricciosa är en gammal favorit bland pizzavarianter för mig. Tyvärr lyckas inte Grandiosa hitta den aspekten som gör att jag gillar just capricciosa. Det kanske är därför jag ständigt blir besviken.

Så jag hade alltså inte köpt denna pizza på länge, men Snackbros duty called och jag tog chansen. Det första jag lägger märke till är att pizzan har en ganska bra mängd ost. De allra flesta fryspizzor snålar med osten (och säkert andra ingredisener) så nästan varje gång köper brorsan och jag till extra ost för att kompensera. Här har de faktiskt haft på en acceptabel nivå. Jag skulle självklart vilja se ännu mer, men de ligger ändå över standarden.

Själva pizzan är mindre bra. Skinkan, champinjonerna och även osten har lite av en ‘burkmat’-liknande smak. Botten är som de flesta av Grandiosas pizzor: den går att äta men den är en aning för hård. Dock en okej krispighet närmare mitten.

Det största negativa är för mig att Grandiosa har missat poängen med capricciosa. Det smakar inte alls som man förväntar sig. Jag tror mycket av det kommer ner till valet att använda rökt skinka, och kanske även valet av kryddor. Smakprofilen blir helt förvrängd, den förtjänar inte att kallas en capricciosa när den smakar helt annorlunda. Det jag vill se på en capricciosa är standard skinka som i utkörningspizza, eller ännu bättre, något i stil med parmaskinka. Här påminner det nästan om kassler.

Grandiosas Capricciosa duger i brist på annat, men lever aldrig upp till förväntningar.

Mitt Betyg: 3.8

Kombinera med: Bearnaise.

Återköp: Helst inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.