Ben & Jerry’s Caramel Chew Chew

Ben & Jerry's Caramel Chew Chew

Dannes Recension

Nu är vi inne på mitt territorium: Glass. Det är en snackskategori som ligger mig mycket varm om hjärtat, och gudarna ska veta att jag har provat min beskörda del av Ben & Jerry’s sortiment i olika länder.

Dagens recension handlar om en smak som funnits med LÄNGE i B&Js Svenska glassbestånd: Caramel Chew Chew.

När man ska käka glass gör många misstaget att börja sleva på en gång man tagit ut burken ur frysen. Big mistake. Fryskylan gör nämligen att smakerna inte blommar fullt ut, och konsistensen är för hård. Låt en burk B&J stå i ca 15 min i rumstemperatur innan du hugger in – smaklökarna kommer tacka dig.

Själva beskrivningen verkar lovande. Jag gillar caramel, kola, choklad etc. Men det är något som saknas i smaken. Den är tyvärr lite för tråkig. Inte undra på att den funnits med så länge i sortimented då.. Här i Sverige har många tyvärr en tendens att fega ur och bara välja de mesigaste alternativen (tex OLW’s lättsaltade) istället för att experimentera med något nytt och spännande.

Varför kunde man inte låtit Caramel Chew Chew få ersättas av den numera borttagna Greek yoghurt blueberry cheesecake? Det var ett guldkort utan like. Jag grät floder när den sakta förvsann. Kan bara hoppas på att B&J snart tar in den utsökta 7 layer coconut bar som jag testade i Singapore.

Mitt  betyg: 4. Medelmåttig, at best. Kunde gjort sig bättre ifall man blandat i några fler smakelement.

Kombinera med: Kan tänka mig att ett par varma kanelgifflar passat till.

Återköp: Nej. Det finns så många bättre alternativ.

Glenns Recension

Caramel Chew Chew är en av Ben & Jerry’s klassiker, en del av deras baspaket av smaker, så den har funnits länge och den finns garanterat där B&J säljs. Caramel Chew Chew är i den större glassvärlden sett en ganska bra glass, men jämfört med resten av B&Js sortiment är den tyvärr en medelmåtta.

Glassen i sig är lite milt karamellsmakande och det är karamell ringlat igenom glassen, samt att det finns små chokladbitar med karamell i. Gott om karamell, men man tappar intresset för fort för att det ska gå åt en hel burk.

Smaken är en av B&Js svagaste, vilket givetvis säger väldigt gott om märket! Men för att verkligen kamma hem ett högre pris hade jag velat se mer tillägg i glassen som gör den mer intressant.

Mitt Betyg: 5.3

Återköp: Endast i brist på annat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.