Doritos Sweet Chilli Pepper

Doritos Sweet Chilli Pepper

Glenns Recension

Det här är den okrönta konungen av chipshyllan. Inga andra chips jag känner till lyckas leverera en sån kraftfull smakexplosion men som samtidigt noggrant balanserar smakerna mot varandra. Doritos Sweet Chilli Pepper har funnits länge och har haft en orubbad topp-plats bland snacks så länge jag minns.

Chipsen är, som alla Doritos chips, majschips och de delar även äran med resten av Doritos-smakerna med att vara mycket välkryddade. Här snackar vi inga veka puckar utan vill man ha smak, då är det dessa chips som gäller. Smakerna är precis det som står på framsidan: hetta och sötma.

Som en person som dras till sweet chilismaker så är dessa oslagbara. Det finns förstås skillnader i sweet chili; vill man ha Thai-chili är inte det här det bästa valet, jag skulle nog snarare räkna den som Mexikansk.

Sötman får en att vattna i munnen bara av rena tanken på chipsen och hettan är av en behaglig variant. Man svettas lite, blir varm i munnen och tungan kommer under attack från ren och skär smakrikedom, men det är inte den mer straffande typen av hetta som får en att hosta, gråta, etc. Både hettan och sötman är alltså väldigt goda för sig, men tillsammans passar de utmärkt och dessa chips balanserar de två smakerna perfekt. De här chipsen är ett praktexempel på god stark smak. Inte bara hetta för hettans skull, utan blandat med andra smaker för att göra det så gott som möjligt.

Det är inte så att jag väljer dessa chips varje gång jag köper snacks; det finns givetvis plats för variation eller sug på annat. Men får man chansen och suget på något starkt och sött, då finns det knappast bättre alternativ än dessa mästerverk.

Mitt Betyg: 10

Kombinera med: Passar utmärkt med en svalkande dipp. Ranch är ett säkert kort.

Återköp: Hell yes!!

glennfav

Dannes Recension

OLW & Estrella: Watch and learn. Det är såhär chips ska smaka. Till skillnad mot Estrellas Nacho cheese är majssmaken här inte alls lika påträngande. Det ger ett betydligt högre kvalitetsintryck och dominerar inte ut andra kryddor för mycket.

När man vill att nåt ska hända i munnen, då tar man en påse svarta Doritos. Den enda utmanaren jag hittills stött på är Double Dutch Jalapeno Poppers som importeras från USA till vissa butiker av Gray’s American Foods.

När det kommer till chips så måste jag nog ändå ge guldmedaljen till Doritos svarta. Mitt tips till Estrella och OLW är att genast boka in ett studiebesök hos Doritos för att göra nånting åt svagheten på sina egna urvattnade smaker som tyvärr märkena lider av.

Mitt betyg: 10. Ett äkta mästerverk. Finns inget jag kan tillägga som skulle kunna göra dessa godare. Hatten av!

Kombinera med: Jag brukar köra dessa med vitlöksdipp. Den milda krämiga vitlökssmaken är en perfekt avbrytare från chipsens hetta.

Återköp: Definitivt. 

dannfav

Samlat betyg:

guld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.