Eriks Sås Västerbottensost

Eriks Sås Västerbottensost Front

Glenns Recension

Det kan vara rejält svårt att hitta en bra ostsås så jag var skeptisk men nyfiken till hur denna med Västerbottensost skulle smaka. Jag har fortfarande lite delad mening om den men överlag är jag positivt överraskad!

Såsen har en god konsistens. Den är inte för fast och inte för blaskig (pluspoäng redan där; blaskiga ostsåser är inte skoj). Den är smakrik och innehåller bitar av riktig Västerbottensost. Den känns genuin i smaken och tillverkningen.

Det svåra med den här såsen är vad man ska använda den till. Jag skulle nästan behöva prova den på en pizza för att se om den passar där, och som dipp till chips… Nja, jag tvivlar på båda. Av ren slump blev det till att vi använde den som topping till nachos, och där passade den suveränt! Den förhöjde rätten och gjorde att jag såg hur god såsen kan vara i rätt kombination.

Men det är också därför jag är lite delad. Hade jag råkat prova såsen på något helt annat hade jag troligtvis valt ett annorlunda betyg. Jag tror att det viktigaste med den här såsen är vad man använder den till. Väljer man rätt kombo så kommer såsen framföra sin starka sida.

Mitt Betyg: 5.6

Kombinera med: Svårt att säga. Nachochips möjligtvis, då såsen fungerade utmärkt till nachos.

Återköp: Tvivelaktigt, möjligtvis om jag gör nachos igen och vill ha denna istället för riven ost.

Dannes Recension

Jag delar många av brorsans åsikter här. Vad jag kan tillägga är att såsen har en mild underton av citrus. Den passade bra på nachos, men inte bra nog för att kicka ut min favoritsås till nachos: Rydbergs cheddar dressing.

Innan jag smakade var jag i likhet med brorsan något skeptisk. Det ska mycket till om en ostsås kan spöa min egna västerbottenbaserade sås till inlagd sill. Ain’t happened yet.

Mitt betyg: 4. För ett högre betyg hade jag gärna sett mer ostbitar i såsen, och inte citrussmakande bas. 

Återköp: Nej 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.