OLW Lättsaltade

OLW Lättsaltade

Dannes Recension

Jag ger mig här in på en av hörnpelarna i Sveriges snackutbud. De lättsaltade chipsen har varit en stapelvara i chipshyllan sen dacke dog – är platsen förtjänad eller inte? Läs vidare för att få reda på det.

Det man kan konstatera är att OLW här satsat sina kort på en enda krydda, salt. Och man har dessutom snålat in på den. Lättsaltade.. Ja ni hör. Det skriker av medelmåttighet och skam. Om jag skulle vara smakmanager på OLW skulle jag försöka få tag på världens godaste salt och istället framhäva det och spela upp det.

Jag har inte ätit de här sedan barndomen, så det var med viss nyfikenhet jag gav mig in för att smaka. Chipskvaliteten känns låg och massproducerad. De smulas sönder nästan direkt i munnen och erbjuder ingen direkt krispighet.

Vad gäller smaken så är jag inte ens säker på att jag kan beskriva det som en smak. Jag kände snarare en total avsaknad av smak och istället en sågspånsliknande konsistens efter ett par tuggor. “Smaken” påminnde om kartong – inte ens potatis som de faktiskt påstås vara gjorda av.

jag måste medge att jag är smått förbluffad över att folk köper den här skiten. Och eftersom de funnits kvar så länge så måste det ju vara för att nån köper dem. Det här är chips för ryggradslösa veklingar som lever i skuggan och tycker att sourcream & onion är för extrema/exotiska.

Bortkastade pengar, bortkastade kalorier, och bortkastat magsäcksutrymme.

Mitt Betyg: 1

Kombinera med: Nån riktigt smakrik dipp som kan maskera kartongsmaken helt

Återköp: Hell no

 

Glenns Recension

Ja, min bror hade inte mycket gott att säga om OLW Lättsaltade. Jag håller med om det mesta, men jag är inte riktigt lika hård mot dem. Det är en nästan imponerande avsaknad av något intressant, men de är fortfarande inte rent av äckliga.

Lättsaltade är av någon anledning en gammal klassiker. Man tycker kanske att de borde ha övergivit smaken så fort något bättre upptäcktes, men den finns ändå kvar för dom av oss som avskyr smak. För så måste det ju vara med tanke på att de till och med snålar på saltet. När den enda lilla smaktillsatsen de faktiskt använder sig av är återhållsam och begränsad, varför äter man inte bara ren potatis istället?

Själva chipsen är inte mycket att gå för heller. Tunna, ger inget motstånd eller någon märkvärdig krispighet, ingen räffling, inget skal med, det är så basic det kan bli. När det väl är så extremt milda chips bör ju kanske åtminstone potatisen stå i fokus, men den vågar sig inte fram den heller.

Det finns verklingen ingenting som får dessa chips att visa sig intressanta på något plan, de är bland det mest neutrala man kan äta; som att äta smörgåsrån, bara ett litet steg upp från luft.

Mitt Betyg: 2.5

Kombinera med: Den godaste dippen man kan hitta. Förvänta er att all smak kommer vara dippens förtjänst.

Återköp: Nej.

 

Samlat betyg:

bottennapp

2 comments

 1. Enda felet här är ju era förväntningar, dom leverar precis vad som lovas, och det är otroligt. En skör, krisp smak av saltad potatis som smakar som om änglarna själv hade suttit på potatisarna tills dom var redo.

  Detta betyg fick mig att ifrågasätta era resterande betyg gravt, när ni tar en av samhällets potatisbaserade stöttepelare och ger ett sånt pinsamt betyg. Jag skäms å alla våra vägnar.

  Like

  • Alltid kul med en läsare som har en annan åsikt! Vi på Snackbros välkomnar såklart en fri debatt om världens viktigaste ämne: Snacks. Låt mig kontra med att plocka isär de ihåliga argumenten som du presenterar.

   Vad som ligger i grunden för våra recensioner är inte som du påstår våra förväntnigar. Förväntningarna har en liten perifer inverkan, men först och främst baserar vi recensionerna på SMAKEN av produkten – hur bra jobb tillverkaren gjort med avseende på kvalitet, konsistens, ingridienser, mouthfeel, etc. Då vi har en förutfattad mening eller bias mot en speciell produktkategori så anger vi också det i recensionen så att läsaren t.e.x vet att Glenn personligen gillar naturgodis.

   I fallet med OLW lättsaltade tycker jag det är ytterst befogat att påstå att smaken inte alls levererar vad som lovas. Man baserar sin produkt på en enda krydda (salt), vars smak är så svag och frånvarande att det nästan är omöjligt att upptäcka den. Klart underkänt! Hade smaken hetat OLW Nano-saltade så hade den varit mer verkligt beskriven, då varje påse uppskattningsvis innehåller 1 nanogram salt.

   “Änglarna själv suttit på potatisarna”? Ja det kan jag nog hålla med om. De verkar suttit utan kalsonger, och så hårt att de stackars potatisarna åkt rakt upp i mumindalen och där fått sin kartongliknande lågkvalitativa smak.

   Du skriver att du skäms åt våra vägnar. Då jag i min recension påpekade att OLW lättsaltade skriker av medelmåttighet och skam kan vi således konstatera att du självplacerat dig inom ramen för en typisk storkonsument av produkten. Om du nu tycker att produkten är god så har jag bra nyheter för dig Bojje: Det finns ett STORT utbud av chips som är mycket MYCKET bättre! Välkommen att ta klivet ut ur den ryggradslösa skuggan och in i ljuset av välsmakande produkter! Får jag t.e.x föreslå Doritos Sweet Chili Pepper? Dags att börja leva det riktigt goda snackslivet!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.