Five Guys Burgers and Fries

Five Guys Burger

Glenns Recension

Five Guys var ännu ett restaurangbesök i London och ett jag också hade hört goda rykten om. Det är en snabbmatskedja från USA, ett hamburgeri.

Inredningen är enkel. Svart, vitt och rött är de stora färgerna och allt bygger på en klassisk snabbmatskänsla. Inte riktigt en 50-tals diner kanske, men mot det hållet.

Five Guys har inte mycket på menyn. De har pommes frites, burgare och milkshakes och lite annat, men inte några 1000 olika menyer och val som t ex McDonalds eller Burger King. Skillnaden här är att de inte behöver det eftersom hela deras meny är från grunden gjort på beställning från kunden. Man väljer vilken grundburgare man vill ha sen kryssar man helt enkelt själv in vilka ingredienser man vill addera. Bra kontroll åt kunden och ett enkelt system.

Min beställning blev en cheeseburgare med BBQsås, majonnäs, svamp, tomat och sallad. Rätt klassisk med andra ord. Till detta hade jag en körsbärsmilkshake och pommes med deras så kallade Cajun-krydda, en hetare kryddmix. I restaurangen fanns det också lustigt nog lådor med färska jordnötter som var helt gratis, så jag smakade dem med.

Det första positiva är att alla drycker (minus shakes och specialdrycker som räknas som desserter) är helt gratis och kan fyllas på hur ofta man vill. Då jag inte är mycket för läsk tog jag vatten, men det var förstås tacksamt ändå. Ketchup och senap fanns att ta, men även majonnäs. Majonnäs är helt klart överlägsen de andra två så jag tog med mig lite till mina pommes.

Milkshaken var rik, fyllig och mycket god. Inga svårdruckna milkshakes här inte utan det gick att använda sugrör utan problem. Det var riktiga körsbärsbitar i och grädde på toppen, och den smakade precis som man förväntar sig en milkshake att vara. Deras pommes slank ner de också, speciellt med lite majonnäs till. Jag är vanligtvis inte mycket för kryddade pommes men den passade utmärkt till dessa så att hettan balanserades med majonnäsen. Bra mängd crunch och sälta, men jag är inte heller någon pommes-snobb så andra kanske tycker olika.

Burgaren var god och råvarorna kändes genuina och av hög kvalitet. Det är faktiskt intrycket jag får från hela restaurangen. Allt är gjort med kvalitetsingredienser, utan fusk, men ändå lagomt ohälsosamt, som nog passar en snabbmatskedja.

Det är också där jag drar min största skillnad mellan en ‘vanlig’ snabbmatskedja såsom McDonalds. McDonalds har under de senaste 15 eller så åren försökt ändra om sin image till en hälsosammare familjerestaurang, och de gör allt de kan för att dölja den ohälsosamma sidan de egentligen har. Inredningen är färdglad och lekfull och maten presenteras i fina lådor och si och så. Five Guys skiter fullständigt i deras image och lägger istället sin fokus på att göra maten till en så genuin snabbmat som möjligt.

Kolla bara på hur jag fick maten. Allt kom i en brun papperskasse, burgaren i aluminiumfolie och pommes kastat lite huller om buller i påsen. Inget slöseri med att presentera maten. Man är här för snabbmat och det är det man får, och Five Guys vet detta och förstärker den känslan till det yttersta.

Five Guys levde definitivt upp till sitt rykte. Det är en snabbmatskedja där man får snabbmat som det är tänkt att snabbmat ska vara, utan fusk eller att dölja något, där maten har hög kvalitet (i snabbmatsklass, givetvis. Det är ingen Michelinrestaurang direkt) och kunderna får välja precis det de önskar sig. Restaurangen vet vad den är och det är där den hittar sin styrka.

Mitt Betyg: 8.5

Återbesök: Definitivt, om den dyker upp i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.