Nando’s

Nando's Food

Glenns Recension

Nando’s är en snabbmatskedja från Sydafrika som har blivit en storsuccé i England. De specialiserar sig på stark mat, oftast någon piri-piri-blandning. Konceptet går ut på att man väljer vilken rätt man vill ha utifrån menyn och sedan bestämmer hur stark man vill att den ska vara. Det fanns 5 olika kryddnivåer, om jag inte minns fel. Denna lokal hittade jag i London.

Inredningen i Nando’s har inte så mycket att nämna om. Det har ett lite halvtropiskt strandigt utseende, med mycket färg och trä. Kedjan ska tydligen vara baserad på Portugisisk kyckling och inredningen passar maten men går inte så mycket längre.

Maten jag beställde ser ni ovan. Ett pitabröd med kyckling och avokado, och jag hade i extra halloumi. Jag hade även en törstsläckande mangodryck, och en side dish av sötpotatispommes. Potatisen kom med en fröblandning och aioli. Jag var rätt hungrig så jag åt upp dem innan jag tog bilden!

All maten var riktigt god, kvaliteten kändes hög för en snabbmatskedja och det var rikligt med smak. Min kycklingpita beställde jag i Medium hetta och det kändes som en passande nivå. Mangodrycken var ett mycket välkommet tillägg för att svalka smaklökarna mellan de kryddstarka betten.

Där Nando’s verkligen briljerar är i valmöjligheten av såser. Alla deras såser som används i matlagningen finns att hämta till bordet om man vill prova olika eller ha extra mycket. Det fanns säkert en 10 olika såser och jag plockade med mig 4 av dem, de som syns i bilden. Det enastående med detta var att varenda sås var jättegod!

Det är busenkelt att göra stark mat men där stark mat verkligen är som bäst är när den lyckas vara god samtidigt. Så länge något är tillräckligt gott och vällagat kan det nästan bli hur starkt som helst. Det måste matcha på det planet, och när man hittar något som hittar den balansen så förstår man hur god stark mat kan bli.

Då kanske man tänker sig att de flesta såserna är starka men lite halvgoda eller rent av bara hetta och inget annat. Man kanske hittar en enstaka sås som är riktigt bra, som lyckas hitta den rätta balansen, men nej, alla såser jag provade var helt olika men ändå extremt goda!

Jag hade hört goda rykten om Nando’s innan jag gick dit och jag hade höga förväntningar. Mitt intryck blev en kraftig smakupplevelse med stor valmöjlighet. Alla mina förväntningar möttes och jag rankar utan tvekan Nando’s till den högsta nivån av snabbmatskedjor. Jag kan inte annat än hoppas att den hittar sig till Sverige!

Mitt Betyg: 9.0

Återbesök: Definitivt, om den dyker upp i Sverige.

Dannes Recension

Även jag har lagt ett besök på Nando’s. Det skedde nyligen under en ofrivillig fördröjning på Kuala Lumpurs flygplats då jag missade ett plan till Singapore på grund av missledande skyltning och flygplatspersonalens inkompetens.

Mitt första intryck av Nando’s fick mig direkt att tänka på Los Pollos Hermanos från serien Breaking bad. Jag beställde en rätt med massor av kyckling, ost, sallad och en del olika såser. Can’t go wrong with that!

Jag var nöjd. Smaken levererade, portionerna gjorde mig mätt och var definitivt stora nog. Skulle definitivt kunna tänka mig gå tillbaks! Dessutom var det riktigt trevlig och god service.

Mitt betyg: 7.0

Återbesök: Ja, om jag får chansen.

Samlat betyg:

brons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.