Estrella Nacho Cheese

estrella-tortilla-nacho-cheese-header-1024x398.png

Dannes recension

När Estrella slår på stort och lanserar något de marknadsför som en ”smakexplosion”, och det dessutom verkar innehålla vissa spår av ost – ja då kan man inte ligga idel på sofflocket. Jag måste dock medge att jag var ytterst skeptisk. Svenska chipstillverkare har ett uselt trackreckord när det kommer till smakexplosioner. I min erfarenhet kan man oftast bara urskilja en svag hint av vad som trumperas upp på påsen – smakens styrka påminner snarare om homeopati (där medicinens anses starkare ju mer utspädd den är)…

En bra indikator för smakstyrkan hos chips är hur mycket kryddor man kan se på själva chipsen. Ett gott exempel här är Doritos svarta, där man direkt kan se att det kommer hända något om jag placeras chipset i munnen. Vid första anblicken ser Estrella nacho cheese lovande ut. Chipsen är täckta i en ovanligt stor mängd kryddor.

Det först man märker är en skarp smak av majs. Men sedan växer smaken gradvis i munnen, och avslutas med en mild ton som påminner om cayennepeppar plus ost. Explosion? Knappast. Men smakens styrka ligger iaf högre än den bedrövliga genomsnittsnivån.

Jag måste medge att jag är smått imponerad. De här är ett fullgott alternativ till Doritos Nacho Cheese, som jag tyvärr tycker blivit sämre och sämre. Varje gång jag köpt påsen har chipsen verkat blekare och mer kryddfattiga.

För att Estrella Nacho Cheese ska uppnå full poäng hade jag gärna sett att majs-smaken tonas ner rejält. Den är alldeles för dominant och ger chipsen ett ”billigt” smakintryck av dålig massproducerad kvalitet. Sen så hade ost-smaken kunnat vara betydligt högre. Knaprigheten är dock god!

Mitt Betyg: 7.2

Kombinera med: Ranch eller vitlöksdipp

Återköp: Kanske

Glenns Recension

Estrella har letat sig in till kategorin tortillachips! Spännande tider, för tortillachipsens rike är dominerat av Santa Maria och Doritos. Men jag har sett lite nykomlingar från Manomasa, och nu när Estrella även tar steget verkar det hända grejer. Å andra sidan; visst är det kul med nya produkter och nylanseringar, men när det kommer till just tortillachips, då kommer dessa stackars nykomlingar testas emot tortillachipsens härskare: Doritos. Har de någon chans?

Mot Doritos Sweet Chilli Pepper? Inte den blekaste chansen. Mot Santa Marias extremt snålkryddade chips däremot? Jajemensan! För även om de flesta tortillachips (det är ju trots allt Santa Maria som utgör majoriteten tortillachips idag) är hopplöst urvattnade, så undviker Estrella tacksamt den fallgropen och levererar en riktigt smakrik chipssort.

Deras tortillachips har den starkaste och mest genuina smak av majs jag smakat här i Sverige. Smaken är mycket vanligare i Nordamerika, där det finns massvis med majsprodukter. Men även om majssmaken är både unik och väldigt dominant så är det också produktens största miss, nämligen att ostsmaken blir för undangömd.

Chipsen kan gott och väl smaka mycket majs, men glöm inte att skruva på kryddan ordentligt också. Som det står nu är chipsen rätt salta, med en majs och ostsmak, och de är långt före Santa Maria redan på första klivet. Inte Doritos nivå (svårt att slå en fullpottare), men en bra insats ändå från Estrella.

Mitt betyg: 6.3

Kombinera med: Oniondipp möjligtvis, eller Vitlök? Kanske rent av Taco.

Återköp: Kanske, för majssmaken är väldigt unik. Däremot lär Doritos vara ett bättre val för samtliga ändamål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.